Meat&Co nr5-2020 Online

m e a t & c o n r 5 2 0 2 0 30 R e p o r t a g e : S a f a k F o o d C l e a n i n g Het is even na vier uur als de laatste productiemedewerkers van Hems B.V. in Oss in de auto stappen. Op weg naar huis, bijkomen van een dag zware arbeid. De hallen, waar een paar uur eerder nog varkens- en rundvlees zijn verwerkt tot smakelijke vleesproducten voor slagerijen, zijn nagenoeg uitgestorven. Op de medewerkers van Safak Food Cleaning na. Zij zijn bezig aan de grote schoonmaak. Van de vloer en de muren, maar ook van alle transportbanden en machines. “Safak Food Cleaning heb ik tien jaar geleden opgericht. De laatste jaren zijn we enorm gegroeid, vooral in de voedingsmiddelenindustrie. Zeker in de vleesverwerkende industrie is specialistische reiniging noodzakelijk. Wij zijn expert op dat gebied”, onderstreept Serdal. “Het gaat niet alleen om het esthetische effect van schoonmaak, maar juist om wat je niet ziet. Op bacterieel niveau reinigen en desinfecteren wij de ruimtes en de machines. Dat kan niet iedereen, maar wij wel. Daarom investeren wij ook veel in onze medewerkers, want nergens is hygiëne zo belangrijk als in de vleesindustrie.” AFSPRAAK IS AFSPRAAK Bij Safak Food Cleaning zijn dagelijks tientallen medewerkers druk in de weer om hallen, productielijnen en machines grondig te reinigen. “Dat proces gebeurt heel zorgvuldig. Zodoende dat wij ook met teamleiders werken die collega’s aansturen en nieuw personeel uitgebreid inwerken.” Doordat de schoonmaakteams goed op elkaar zijn ingespeeld, kan Serdal geïnteresseerde voedingsfabrikanten altijd voorzien van een offerte op maat voor de schoonmaakwerkzaamheden die uitgevoerdmoeten worden. “Dat is het voordeel als je ervaren krachten hebt en zelf al heel lang meeloopt in de industrie”, zegt hij. “Er zijn heel veel bedrijven in de schoonmaakbranche die zomaar veertig uur op een offerte zetten voor werkzaamheden die misschien nog geen zestien uur in totaal duren. Wij werken met vaste tarieven en dus ook vaste facturen. Het kan niet zo zijn dat we de ene week vijftien uur nodig hebben en de week erop 25 uur om alles schoon te maken. Door die vaste tarieven weet elk bedrijf elke maand waar hij qua schoonmaakkosten aan toe is.” Serdal Safak richtte tien jaar geleden Safak Food Cleaning op. ‘Zeker in de vleesverwerkende industrie is specialistische reiniging noodzakelijk. Wij zijn expert op dat gebied.’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4