Meat&Co nr5-2020 Online

m e a t & c o n r 5 2 0 2 0 4 P. 14 ‘COVID-19? WE DEALEN ERMEE EN HANDELEN ERNAAR’ Al vijftien jaar is de Round Table van de Belgian Meat Office een prettige traditie binnen de internationale vleesindustrie. Door alle coronaperikelen vond de vijftiende editie onlangs volledig digitaal plaats, maar het programma was minstens zo interessant, met sleutelspelers en gastsprekers uit de industrie die de gevolgen van de coronacrisis voor nu en de toekomst probeerden te duiden. P. 18 ROBUUSTE BLOKJESSNIJDER DIE VELE UITDAGINGEN OVERWINT Het Amerikaanse Urschel is wereldleider op het gebied van industriële snijmachines. Eén van de machines waarmee Urschel zich weet te onderscheiden is de Affinity ® Dicer, een robuuste blokjessnijder die aanvankelijk werd ontworpen voor gebruik in de kaasindustrie, maar die al snel werd doorontwikkeld om te kunnen voldoen aan de eisen van de vleesverwerkende industrie. P. 21 COVERSTORY CRETEL NV In eigen land is Cretel NV al decennialang een begrip op het gebied van onthuid- en ontzwoerdmachines voor de vis- en vleesverwerkende industrie en slagersbranche. Die bekende naam en bijbehorende reputatie wil het Belgische bedrijf nu ook nadrukkelijker gaan uitdragen in Nederland. Daarom is een samenwerking aangegaan met Jansen Techniek. P. 25 MAREL CREËERT WIN-WIN Naarmate het gewicht van kippen toeneemt, worden de stukken die eruit worden gesneden ook groter. Dergelijke delen moeten in nauwkeurig gekalibreerde porties worden gesneden. Op veel markten wordt arbeid schaars en duurder, waardoor automatisering wordt gestimuleerd. Consumenten zijn daarentegen op zoek naar een steeds breder assortiment van smakelijke, gemakkelijk te bereiden producten met toegevoegde waarde. Marel speelt daar op met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van portioneren. 18 14 25 I n h o u d

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4