Meat&Co nr5 2022 Online

MEAT&CO NR 5 2022 15 Column Vleeseiwitten, plantaardige eiwitten, vegetarisch, veganistisch, flexitaria, carnivoor, ongezond gezond, overgewicht, obesitas en ga zomaar door, allemaal kreten waar we bijna dagelijks mee worden doodgegooid. Via allerlei soorten (sociale) media komen ons berichten toe over hoe we moeten leven en eten en vooral wat (zogenaamd) slecht is. Producten staan vol met gezondheidskenmerken. Daarnaast houden supermarkten hun eigen strategie erop naar. Maar begrijpen we het nog wel allemaal?? Ik, als rasechte Bourgondiër, weet wel wat mijn probleem is, maar ik mag van geluk spreken dat ik mijn gehele leven al rondwandel in de voedingsindustrie en daardoor een redelijk kijk heb gekregen over het hoe en waarom. Hoe zit het met de rest van Nederland? Laten we de kop gek maken door influencers, kookgekken en anders personen, die ongenuanceerde informatie de wereld inblazen? Of door een overheid, die met een vleestax en suikertax de gezondheid van ons wil gaan reguleren? MIJN MOEDER ZEI ALTIJD EN OVERAL: ‘WAAR JE NIET VOOR BIDT, WORD JE DIK VAN’ (MAAR DAN IN HET TWENTS). VRIJ VERTAALD: ALS WE HET SNAAIEN EN SNOEPEN WEGLATEN, HEBBEN WE AL VEEL GEWONNEN. EEN OUDE WIJSHEID VAN ONZE OUDERS; EEN NUCHTERE KIJK OP ETEN, TOEN ETEN NOG SCHAARS EN KOSTBAAR WAS. GEZOND VERSTAND Paul Grimberg MEATTECH IS IN 2003 OPGERICHT DOOR GERARD SMELT, PHILIP SCHIPPERS EN PAUL GRIMBERG. SAMEN ZAGEN ZIJ EEN BEHOEFTE, BIJ MET NAME TECHNOLOGEN, VOOR EEN PLATFORM OP HET GEBIED VAN FOODTECHNOLOGIE EN NETWERKEN. MEATTECH HEEFT ALS DOEL OM ZOVEEL MOGELIJK DE TECHNOLOGISCHE EN INNOVATIEVE INHOUD OP TE ZOEKEN EN DEZE KENNIS TE VERSPREIDEN. Laten we heel simpel eens wat minder dierlijke eiwitten nemen en wat meer groente en fruit eten. En bovenal zorgen dat we voldoende vezels binnenkrijgen. Volgens mij hebben we dan al veel opgelost. Kunnen we niet gewoon ons gezonde verstand laten zegevieren? Door gewoon te doen (wat dat ook mag betekenen) en ons niet laten meeslepen in de gekte en waanzin van deze wereld. Gewoon ons gezonde verstand gebruiken. Met wat minder kan het heel leuk zijn en misschien nog wel veel leuker. Door al dat extreme wordt het er volgens mij ook niet leuker op. Ik zeg eet smakelijk en proost, maar allebei met mate. Meer informatie via www.meattech.nl VIA ALLERLEI SOORTEN (SOCIALE) MEDIA KOMEN ONS BERICHTEN TOE OVER HOE WE MOETEN LEVEN EN ETEN EN VOORAL WAT (ZOGENAAMD) SLECHT IS. PRODUCTEN STAAN VOL MET GEZONDHEIDSKENMERKEN. MAAR BEGRIJPEN WE HET NOG?

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4