Meat&Co nr 5 2023

MEAT&CO NR 5 2023 15 van Sonnberg, van Parijse worst tot knakworst en van varkenslende tot venkelsalami. Een hoge productiviteit wordt gegarandeerd door de hogesnelheid waarmee het mes draait en de grote snijgrootte van de machine. De Formax SX330-slicer is configureerbaar naar individuele wensen en is ontworpen voor zowel handmatig als automatisch laden. Bij Sonnberg is de machine uitgerust met een weegschaal voor nauwkeurig wegen en een kantelgoot met uitwerper voor te lichte porties. Nauwkeurig snijproces Naast het hoge rendement en de nauwkeurige snijprocessen profiteert de vleesproducent van diverse productpresentatiemogelijkheden. “De korte insteltijd bespaart ons veel tijd. Een ander pluspunt is de kwaliteit van het gesneden product: alle producten komen in perfect gesneden, smakelijke porties uit de machine. En de ingebouwde weegschaal zorgt voor een betrouwbaar vast gewicht”, zegt Stefan lovend over de machine. Sonnberg levert de gesneden en geportioneerde producten niet alleen aan foodretailers – van biologische supermarkten tot de buurtwinkel – maar ook de horeca, die zo’n 40 procent van de vleesproducten afnemen. Het merendeel blijft in Oostenrijk, maar de biologische producten van Sonnberg zijn inmiddels ook verkrijgbaar in Duitsland en andere EU-landen. Automatisering heeft de toekomst Wat Stefan Huber vooral waardeert aan Provisur is de ongecompliceerde zakenrelatie en korte responstijden: “Een snijmachine die altijd klaar is voor gebruik is voor ons bedrijf van groot belang. Als we hulp nodig hebben, kunnen we op elk moment contact opnemen met Provisur. Dat heeft onze downtime aanzienlijk verminderd.” Met het oog op de toekomst van de industrie heeft Stefan hoge verwachtingen van technologische oplossingen: “Het is moeilijk om personeel te vinden voor monotone taken in de vleesproductie. Veel van deze taken kunnen efficiënter worden uitgevoerd als ze worden geautomatiseerd. Ik was daarom onder de indruk van het compacte Formax FMS-handlingsysteem van Provisur, dat meerdere porties in een geautomatiseerd proces kan produceren.” Hij onderstreept tot slot: “Voor mij is het de meest innovatieve ontwikkeling die ik in lange tijd in onze branche heb gezien.” Meer informatie: Provisur Technologies Tel. +31 (0)20-659 0800 | info@provisur.com | www.provisur.com DE KORTE INSTELTIJD BESPAART ONS VEEL TIJD. EEN ANDER PLUSPUNT IS DE KWALITEIT VAN HET GESNEDEN PRODUCT: ALLE PRODUCTEN KOMEN IN PERFECT GESNEDEN, SMAKELIJKE PORTIES UIT DE MACHINE

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4