Meat&Co nr 5 2023

MEAT&CO NR 5 2023 5 P. 22 Coverstory: Sortare Bij NewForrest Fingerfood staan vier telmachines van Sortare opgesteld om partysnacks te doseren en in kartonnen doosjes te doen. “Telmachines voorkomen een giveaway die je bij het afwegen van snacks wel hebt. Bovendien bespaart het mensen aan de lijn die handmatig de producten moeten sorteren en verpakken”, vertelt Ronald Stokkentreef. P. 28 Casestudy Repak bij Vleesboerderij Boot Met de groei van het assortiment bij Vleesboerderij Boot kwam de vraag om het verpakkingsproces te automatiseren. Eigenaar Harry Boot kwam in contact met Repak, dat bij Boot een dieptrekker uit de Repak PRO-serie heeft geleverd. “Deze machine is ideaal om bijvoorbeeld honderd kilo barbecueworst in één keer te verpakken.” P. 32 Round Table Belgian Meat Office Eens per jaar nodigt Belgian Meat Office de internationale vakpers uit voor een Round Table om journalisten meer inzicht te geven in de ontwikkelingen in de Belgische vleessector. Onlangs kwamen de media bijeen in Brussel om te zien hoe de Vlaamse vleesverwerkende industrie aantoonbaar stappen zet om een duurzaam stuk vlees op tafel te krijgen. P. 38 Interview bij Industrial Auctions Jeroen van Kollenburg zal op korte termijn in de voetsporen treden van zijn vader Ad, oprichter van veilingbureau Industrial Auctions. Hij geeft aan in eerste instantie vooral door willen te gaan op de ingezette weg. “Waarbij we continu kijken waar onze groeikansen liggen. We hebben voet gezet in Spanje en zien daar mogelijkheden voor de toekomst.” 22 28 32 38

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4