De meat&co nr6 online

m e a t & c o n r 6 2 0 1 8 4 I n h o u d P. 26 JASCA: MEER KOU DOOR NEVEL Met luchtbevochtiging in koelcellen is het mogelijk om de koelcapaciteit te vergroten, het gewichtsverlies van vlees en vleesproducten te beperken en de kwaliteit te verhogen. Het plezierige gevolg is een meeropbrengst van uw product. Jasca Food Technology in Ootmarsum biedt een techniek die is gebaseerd op het principe dat de omgevingsfactoren bepalend zijn voor het klimaat waarin het product verkeert. P. 10 INTERVIEW FRANCISCO TURRA Tijdens een interview met vaktijdschrift Meat&Co vertelt voorzitter Francisco Turra van APBA (Braziliaanse brancheorganisatie voor gevogelte) dat een studie wordt verricht om de Europese verwachtingen in kaart te brengen. “De volledige branche wil op een innovatieve manier vooruitgang boeken, om zo te kunnen blijven voldoende aan de hedendaagse verwachtingen van de consument.” P. 12 WEBER INNOVATION DAYS Weber Maschinenbau profileert zich steeds nadrukkelijker als totaaloplosser voor de vleesindustrie. De Duitse machinefabrikant biedt verschillende end-of-line-oplossingen, waarbij hoge volumes vleesproducten (bacon en ham) worden gesneden, verwerkt en verpakt. Dat bewees het bedrijf tijdens deWeber Innovation Days in Breidenbach. P. 16 NABESCHOUWING SLAVAKTO 2018 Zo’n vijfduizend bezoekers uit de slagersbranche kwamen begin november naar de Jaarbeurs voor Slavakto. De ambachtelijke slagers en slagerijen kwamen volop aan hun trekken. Het aanbod voor de vleesindustrie bleef onderbelicht, maar professionals uit de (semi-)industriële vleessector konden evengoed bij tientallen leveranciers terecht voor een aanbod dat niet misstaat in de slachterij. 12 10 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4