Meatco nr6 2019 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 1 9 14 S e m i n a r : M e a t & F r i e n d s Door Jos Hugense (Meatless) werd de aftrap gegeven. Met zijn presentatie ‘Hybride, het beste van twee werelden in de praktijk’ werd een goed beeld van de toekomst van onze eiwitbronnen, met name de vleeseiwitten, omschreven. Vanuit dat perspectief zijn er kansen voor de samengestelde producten met plantaardige eiwitten, mede omdat de vegetarisch revolutie niet de ‘gamechanger’ zal zijn als het gaat om de alternatieve bron voor de eiwitten. Als één van de pioniers op dit gebied heeft hij een duidelijke visie hierop ontwikkeld. “Mede door de plantaardige producten neutraal te maken qua smaak en kleur, kun je ze volledig integreren in de vleesmassa. Dit kan de vleesliefhebber overhalen het product te aanvaarden. De smaak blijft ‘vleeswaardig’ en wordt door de toevoeging van de plantaardige eiwitten zelfs positief beïnvloed qua eigenschappen”, weet Hugense. Dit werd bewezen met de aangeboden hamburgers en worstjes. “Waardoor we kunnen concluderen dat als het product lekker is, er een drempel kan worden overwonnen bij de consument en plantaardig goed kan worden geïntrigeerd als hybride grondstof.” PLANTAARDIG, DIERLIJK OF HYBRIDE? Wat zou u willen, plantaardig, dierlijk of hybride? Dat is de vraag van Corine van Zuthem (Proefgarage). Met andere woorden: zijn we er klaar voor? Ja, zegt de markt. Met name de nieuwe generatie wil minder vlees eten en is zich vooral ook zeer bewust van wat ze willen eten. ‘MET HYBRIDE VARIATIES ZIJN ER GOEDE KANSEN DE VLEESSAPPIGHEID TE BENADEREN’ NA TWEE EERDERE THEMABIJEENKOMSTEN VAN MEATTECH TECHNOLOGISCH PLATFORM IN DE AFGELOPEN JAREN -MET VLEESEIWITTEN EN PLANTAARDIGE EIWITTEN ALS THEMA- WAS HET MEDIO NOVEMBER IN DOORWERTH TIJD VOOR DE COMBINATIE: HYBRIDE PRODUCTEN. DE ZESTIG DEELNEMERS AAN HET SEMINAR ‘MEAT & FRIENDS’ WERDEN ONDER LEIDING VAN DAGVOORZITTER CLYDE DON MEEGENOMEN IN DE VERSCHILLENDE ASPECTEN VANUIT DE PRODUCENTEN, WETENSCHAP EN VANUIT DE BELEVING DOOR JOS HUGENSE, CORINE VAN ZUTHEM EN ROB HAMER.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4