Meat&co nr6-2021 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 2 1 4 I n h o u d P. 10 COMPAXO 25 jaar oud en springlevend. Dat is ruwweg in een paar woorden de beste manier om Compaxo te omschrijven. Het familiebedrijf, met een eigen vlees- en eiwitverwerkende faciliteit in Gouda en (zeer binnenkort) een ultramodern slachthuis in Zevenaar, heeft enkele jaren geleden een volgende ambitieuze stap gezet met een interne overname door de vijfde generatie Van der Post. “We hebben in 2019 een businessplan opgesteld, met daarin een stevige investeringsportefeuille. Het gaat om investeringen in mens & middel, cultuur & beleid, interieur & exterieur en machines, bedoeld om Compaxo op een nog hoger niveau te brengen.” P. 14 VWS NEDERLAND Grote kans dat verpakte producten zoals vlees en koelverse producten een etiket hebben gekregen met etiketteersystemen uit de Octopus- serie van VWS Nederland. “We hebben reeds bij diverse producenten in de voedingsmiddelenindustrie in binnen- en buitenland onze weeg- en etiketteersystemen mogen leveren voor het aanbrengen van een zogenaamd C-label op de verpakking. Dit type etiket zie je in de supermarkt terug bij bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, maar ook steeds vaker bij vleesverpakkingen.” P. 20 GEA Gerookte voedselproducten creëren met de heerlijkste geuren en smaken tegen minimale kosten en inspanning. De SuperHeatSmoke- en de HotSmoke-technologie van GEA vormen een wereldprimeur waarmee voedselverwerkers kosteneffectief kunnen innoveren met smaak, geur en kleur. “Dankzij deze technologie kunnen verwerkers tegen lagere kosten producten maken waar consumenten blij van worden”, zegt voedingstechnoloog Ben Kop van GEA. 10 P. 26 COVERSTORY ZOMERDAM Aan het einde van 2021 kijkt Lute Aarsse, directeur van Zomerdam, tevreden terug op het jaar. De coronapandemie inspireerde hem tot het bedenken van een originele roadshow, het bedrijf vierde zijn zilveren jubileum en meerdere innovatieve oplossingen vonden hun weg naar de markt. “We hebben ons in de afgelopen 25 jaar enorm ontwikkeld. Dat maakt mij trots. Niet op mezelf, maar op ons veelzijdige team van twaalf mensen. Gezamenlijk bewijzen ze keer op keer dat ze de gevraagde innovatieve ontwikkelingen aankunnen.” 14 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4