Meat&Co nr 6-2023 Online

8 MEAT&CO NR 6 2023 BRANCHENIEUWS De investering in de voorverpakkingslocatie vormt een logische volgende stap in de snelle ontwikkeling van Westfort. Zo voltooide het bedrijf vorig jaar de moderne, geïntegreerde slacht- en verwerkingslocatie in IJsselstein. De nieuwe businessunit in Oudewater wordt uitgerust met de nieuwste verpakkingslijnen waardoor snel en flexibel kan worden ingespeeld op de laatste ontwikkelingen in de retailmarkt. Hiermee zet Westfort een strategische stap vooruit in de keten richting de eindconsument. Door zelf voor te verpakken wordt de keten korter. Dit versterkt de positionering en biedt kansen om de vierkantsverwaarding te optimaliseren, waardoor de continuïteit van de keten wordt gewaarborgd. “Het vervult me met trots dat we, precies tien jaar na de oprichting van Westfort in 2013, deze cruciale investering doen. Met de nieuwe investering in Oudewater zetten we nu een belangrijke stap voorwaarts in de keten. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze vernieuwing de positie van onze keten en daarmee die van de varkenshouders kunnen versterken, en volledig kunnen voldoen aan de behoeften van de retail van vandaag en morgen”, vertelt Egbert Kruiswijk, Commercieel Directeur en mede-eigenaar van Westfort Vleesproducten. Kevin is geen onbekende in de verpakkingsbranche, met twaalf jaar ervaring en expertise over dozen handling systemen. “Direct contact met de klant. Wat is zijn doel en hoe kunnen wij daar een oplossing bij bieden. Daar zit voor mij de uitdaging”, legt Kevin uit. “We gaan uit van de vraag van de klant. Een simpel voorbeeld dat ik vaak geef is dat van een gat in de muur. Men wil een gat, dat is het eindresultaat. Wij bedenken hoe we dat moeten realiseren. Zo werkt het ook met verpakkingsmachines. Wij gaan op zoek naar de oplossing voor de uiteindelijke verpakking die de klant wenst. Wat komen we tijdens die zoektocht tegen? Waar moeten we schakelen? Is de eerste gedachte qua verpakking wel de juiste oplossing of moeten we deze aanpassen? Dat maakt het proces zo interessant. Samen komen we dan tot een plan dat we gaan uitvoeren.” Zelfde portfolio “Sarco Packaging Belgium zal hetzelfde portfolio gaan voeren als Sarco Packaging Nederland”, vervolgt directeur Jaap van der Sar van Sarco Nederland. “In eerste instantie zal Kevin starten met Teco-trayopzetters. Betti verticale kartonneermachines en de Actitec dekselmachine. Hier zal de focus op liggen, maar mocht een bedrijf zich melden voor een andere verpakkingsoplossing, dan schromen we zeker niet om dit samen vanuit Nederland op te pakken. Samen sta je immers sterker. Laten we de kennis en ervaring ook zeker met elkaar delen.” Meer informatie: Sarco Packaging Belgium Tel. +32 (0)475-92 04 84 k.mertens@sarcopackaging.be www.sarcopackaging.be WESTFORT REALISEERT VOORVERPAKKINGSFACILITEIT IN OUDEWATER SARCO PACKAGING OPENT VESTIGING IN BELGIË Westfort Vleesproducten gaat begin volgend jaar haar activiteiten uitbreiden met de productie van voorverpakt varkens- en rundvlees voor consumenten. De bestaande faciliteit in Oudewater wordt gerenoveerd en voorzien van de nieuwste techniek. De voorverpakkingslocatie zal in januari 2024 operationeel zijn en werk bieden aan ongeveer zestig medewerkers. Waar Sarco Packaging uit Gameren al jaren zijn naamsbekendheid heeft opgebouwd in de verpakkingsbranche in Nederland, zijn de contacten in België afgelopen jaren ook flink toegekomen. Reden voor het bedrijf om een vestiging in het Belgische Merksplas op te zetten onder leiding van Kevin Mertens. Meer informatie via www.westfort.nl ◄ Jaap van der Sar en Kevin Mertens bij de start van Sarco Packaging Belgium

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4