NBT Magazine nr.1 2018

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 8 20 R e p o r t a g e EINDELIJK HEEFT GOMMANS, DE ECHTE BAKKER MET WINKELS IN SEVENUM EN SWALMEN DIT JAAR DE FELBEGEERDE PRIJS VOOR BESTE ECHTE BAKKER GEWONNEN. VOORAL OP HET GEBIED VAN PRO- DUCTKWALITEIT SCOORDE DE BAKKER UIT SEVENUM HOGE PUNTEN. ZOWEL HET GROOT- ALS KLEINBROOD BAKT GOMMANS IN DE MIWE ROLL IN OVEN. WIJ SPRAKEN MET BAS OVER DE WINST VAN DE PRIJS BESTE ECHTE BAKKER EN HOE DE MIWE ROTATIEOVENS HEBBEN BIJ- GEDRAGEN AAN DE HOGE KWALITEIT VAN ZIJN PRODUCTEN. BESTE ECHTE BAKKER GOMMANS BAKT MET MIWE ROLL IN ROTATIEOVENS Bas Gommans is al jaren dichtbij de winst in de categorie Beste Echte Bakker van Nederland; na achtereenvolgens zilver en twee keer brons heeft hij nu eindelijk het goud gewonnen. “We zaten er elke keer zo dichtbij, dat we het gevoel hadden dat het dit jaar moest gebeuren. We hebben ons nog meer gefocust op onze productkwaliteit en op de kwaliteit van de winkels. We zijn onze producten zelf heel kritisch gaan keuren en de winkels zijn we drie keer per dag doorgelopen om te kijken hoe alles erbij lag. Iedere keer herha- len, herhalen, herhalen.” ONTLADING De spanning was groot voor de Limburgse bakker. Naast zijn goede scores voor de productkwaliteit had hij ook hoge ogen gegooid met de winkel in Sevenum; die werd vierde in de ranking voor de Beste Winkel. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een topprestatie en toen uiteindelijk de naam Gommans in beeld verscheen was de ontlading groot. “Hier hebben we het allemaal voor gedaan.” KWALITEIT De score voor de Beste Echte Bakker komt tot stand na een gewogen gemid- delde van de kwaliteitskeuringen, de productcompetities en de winkelbe- oordelingen. Voor het eerst tellen dit jaar ook de cijfers van de vier product- competities van het Gilde mee waardoor een breder beeld ontstaat van de productkwaliteit van de bakkers. Op alle fronten moet dus goed gepresteerd worden om de trofee in de wacht te slepen. “De afgelopen jaren deed ik al mee in de top als het gaat om het beste paas- en kerstbrood, de beste aman- delstaaf en de beste oliebol, dus toen ik hoorde dat de vier productcompeti- ties voor 20% mee zouden gaan tellen voor de eindwinst, had ik goede hoop op een betere klassering dan vorig jaar”, zo doelt Bas op de tweede plek die vorig jaar behaald werd. Bas Gommans en zijn vrouw Sandra met hun eerste Gouden Schieter

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4