NBT Magazine nr 1 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 9 smaken, technieken en onderscheidende producten. Het BoulangerieTeam maakt de gehele dag diverse producten aan hun werkbank in de categorieën brood, brioche en getoerd gerezen. Ook delen zij recepten uit, zodat de bezoeker thuis aan de slag kan. Het Nederlands Patisserie Team faciliteert wederom de Dutch Pastry Award op het Belevenisplein. De beoordeling en prijsuitreiking vindt plaats op maandag 11 maart. Tijdens deze feestelijke 20 e editie wordt voor het thema ‘Heroes’ alles uit de kast gehaald. Ook geven ze samen met oud-leden masterclasses op het podium over een Guilty Pleasure product en maken zij aan hun werkbank (naast het podium) verschillende producten met de bonbonmal en de siliconenmal. GOUDEN IJSSPATEL Ook het segment ‘IJs’ krijgt opnieuw een plek op de vloer. De ijsbereider en zakelijke professional konden al op Bakkersvak terecht voor een ijsplein en ijsroute vol leveranciers met de beste ijsgrondstoffen, machines en toebehoren. Daar wordt nu een nieuw element aan toegevoegd: de Gouden IJsspatel. Met het toevoegen van deze prestigieuze vakwedstrijd voor ambachtelijke ijsbereiders is het plaatje compleet. Er zijn veel raakvlakken tussen de werelden van ijs, brood, patisserie en chocolade en met deze vakwedstrijd kunnen professionals uit al deze sectoren alleen maar meer leren van elkaar. Op dinsdag 12 maart buigt een vakjury zich over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019: de officiële wedstrijdsmaak van dit jaar. Slechts één ijsbereider gaat aan het eind van de dag naar huis met de Gouden IJsspatel: een bekroning van ambacht en vakmanschap. Maar ook voor de tweede en derde plek staat een trofee klaar. Daarnaast neemt de hele top 10 een oorkonde mee naar huis om het thuisfront te laten zien dat zij tot de beste ijsmakers van Nederland horen. Het winnen van de Gouden IJsspatel geeft natuurlijk een boost aan de ijssalon die met deze eretitel mag pronken, maar kan ook aangegrepen worden als springplank voor nieuw talent. Op deze wedstrijdochtend wordt tevens het grootste ijsontbijt van Nederland georganiseerd. Aan lange tafels mag iedereen aanschuiven om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten! NIEUWE THEATERS De organisatie van Bakkersvak (Easyfairs) wil de bezoeker inspireren en content bieden die vooruitstrevend is, maar die hen vooral ook praktische handvaten biedt om de komende jaren van hun vak tegemoet te gaan. Om deze inspirerende content daadwerkelijk te bieden, worden er meer colleges, workshops en masterclasses gegeven dan ooit. Deze vinden plaats in één van de zes kennistheaters of pleinen. CAFÉ ONDERNEEM Eén van de nieuwe theaters is café Onderneem. Succesvol ondernemen is vallen en opstaan: dat weet elke ondernemer als geen ander. Het is hard werken, vergt veel motivatie, leiderschap en passie, maar vooral ook heel veel plezier. In het café belichten diverse sprekers het ondernemerschap en gaan hier dieper op in – want hoe speel je nou écht in op de huidige consumententrends? Wat zijn deze trends überhaupt? Is online marketing echt nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met duurzaamheid? Dankzij sprekers van bedrijven als Rabobank, Manytastes, WP Haton en PeelPioneers krijgen bezoekers het antwoord op deze brandende vragen. GRONDSTOFFENTHEATER, INSPIRATORIUM EN DE OPEN BAKKERIJ Naast het café is er ook een Grondstoffentheater te vinden, want grondstoffen vormen nu eenmaal het fundament van de vele brood-, banket- en patisserieproducten. Onder andere Ineke Berentschot, auteur van het boek Nachtbrood, geeft hier dagelijkse sessies over haar zoektocht naar goed brood. Daarnaast is er een heus Inspiratorium opgezet. Hier worden de nieuwste foodconcepten getoond in een marktopstelling met foodtrucks. Tot slot is er de Open Bakkerij. Dit theater wordt voornamelijk gerund door het Bakery Institute. Hier willen zij de bezoeker laten kennismaken met de nieuwe generatie bakkers. Hoe vergaat het oud-studenten die voor zichzelf zijn gestart? Wat is kenmerkend voor hun manier van werken? Hoe kunnen we met elkaar het vak aantrekkelijker maken? De bezoeker kan zich hier laten inspireren door in gesprek te gaan met oud-studenten over hun motivaties en ambities. Ook leren ze hier vaktechnisch het één en ander bij en zijn er heerlijke producten te proeven. Absoluut het bezoeken waard. VISIT THE FUTURE Easyfairs doet er alles aan om de beurs continu te vernieuwen en met de tijd mee te gaan. Het parkeerterrein bij de Evenementenhal in Gorinchem is opgeknapt en biedt hierdoor tweehonderd extra parkeerplekken, exclusief voor bezoekers en exposanten. Ook zijn er laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd en meer invalideplekken ingericht. Dit jaar kunnen bezoekers wederom gebruik maken van de Smart Badge. Hiermee kunnen zij exposantenstands scannen waarin ze geïnteresseerd zijn. Na afloop van een bezoek aan Bakkersvak ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin alle informatie van de exposanten die zij hebben gescand. De badge dient dus eigenlijk als digitale draagtas voor de bezoeker. Gemakkelijk, en ook nog eens beter voor het milieu. PRAKTISCHE INFORMATIE Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op uitnodiging kunnen bezoekers zichzelf vooraf inschrijven via de website voor een ticket. Bezoek voor meer informatie www.bakkersvak.nl.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4