NBT Magazine nr 1 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 19 bij ons het beste past. Want in elke plaats en voor elke bakker is het anders, maar dit is wat bij ons past en hoe wij het zien.” GROOT ASSORTIMENT Bij Bakkerij De Jong kom je nu voor een overheerlijk brood, een lekkere taart, de alom geprezen saucijzenbroodjes, maar dus ook voor een stukje kaas van Beemster van ’t Mes of Boer’n Tros, verse tapas, smaakvolle vleeswaren, een goede fles wijn en zelfgebrande noten. Een allesomvattend assortiment dus, waar je als consument – zo denken wij – blij van wordt. “We hebben altijd al een groot aantal productgroepen op versgebied gehad, dus dat is niet nieuw. We hebben alleen het winkelconcept wat gefinetuned. We houden van innovatie en hebben daar dus ook voor gekozen in deze winkel. Zo vind je een ‘betaalmachine’ bij de kassa, waardoor wij geen geld meer vast hoeven te houden, maar mensen zelf het geld in de machine deponeren en het gepaste wisselgeld uit de machine komt.” BAKKERIJ Onder de noemer beleving hoort ook zeker de open bakkerij. “Opener dan dit wordt het niet”, zegt Cees terwijl hij de bakkerij laat zien. “We hebben dan ook niets te verbergen. De bakkerij is ingericht om het onze bakkers allemaal zo makkelijk mogelijk te maken. We hebben nu ook een verdubbeling in capaciteit gerealiseerd en zodoende ook een verdubbeling van het aantal bakkers. Dat heeft ook tot gevolg dat we het assortiment verder uitgebreid hebben met onderscheidende producten en we ons toch kunnen blijven richten op de hoge kwaliteit en het ambachtelijke niveau dat men van ons gewend is. We hebben gekozen om te gaan werken met de HEIN rotatieovens met een grote capaciteit. De reden om voor HEIN te kiezen? We hebben goede verhalen gehoord over Van Asselt & Alferink en ik had tien jaar geleden al in mijn hoofd om voor HEIN te kiezen als we nieuwe ovens moesten uitzoeken. Maar ik ben geen bakker, dus heb ik de keuze bij hen gelegd. Zij kwamen op basis van hun wensen – energiezuiniger en sneller werken, gelijkmatige bakaard en een hogere capaciteit – met HEIN en dus Van Asselt & Alferink op de proppen.” OVENS “We zijn het gesprek aangegaan en de klik was er meteen”, zo gaat Cees verder. “Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alles met HEIN te doen, dus hebben we twee nieuwe Ecostone2 rotatie-ovens aangeschaft, maar vind je ook de Toplux (rem)rijskasten terug in de bakkerij en is er een nieuwe winkeloven geplaatst. Ook de afzuiging is door Van Asselt & Alferink gerealiseerd. We hebben de hele samenwerking als heel prettig ervaren en daarbij hebben we ook een goede deal kunnen maken. Als ondernemer kijk ik daar in eerste instantie toch naar. Het gehele project verliep niet altijd even makkelijk – mede door inmenging van de gemeente – maar onze leveranciers zoals Van Asselt & Alferink, maar ook KOMA heeft geweldig werk geleverd. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en alle bakkers zijn enorm blij. Ondanks dat we een kleine bakker zijn en toch een verdubbeling van de productiecapaciteit hebben gerealiseerd, is alles heel beheersbaar. Het is fijn werken voor de bakkers en dat was een van de doelen van de verbouwing”, zo is Cees duidelijk. RENDABEL Bakkerij De Jong is veel meer dan alleen de bakkerij in Rhenen. “Dit is onze hoofdvestiging, maar we hebben nog twee winkels in Veenendaal, drie shops bij tankstations in de omgeving en hebben wij met de Saucijzenbakkers een aantal auto’s waarin onder het rijden saucijzen gebakken worden die in de omgeving van Amersfoort tot Barneveld en Veenendaal bezorgd worden op locatie bij bedrijven. Dat loopt tot wel achtduizend stuks per week. Daarmee hebben we een breed pakket aan activiteiten. We hebben hier een prachtige nieuwe winkel gerealiseerd. We zien wel dat de besteding en het aantal klanten omhoog is gegaan sinds de opening en dat is een positieve ontwikkeling. Hier in Rhenen hebben we een prachtige basis gelegd voor de toekomst in ieder geval en de reacties van klanten zijn geweldig. Voor je staat een tevreden man en ik heb voorlopig ook even niets meer te wensen”, vertelt Cees tot slot. Meer informatie: Van Asselt & Alferink/HEIN Tel. +31 (0)345-820204 | www.vanasseltenalferink.nl Bakkersvak-stand: E106

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4