NBT Magazine nr 1 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 26 oven bijzonder geschikt. De ovens van MIWE stomen overigens in milliliters en niet in seconden zoals vele andere merken doen. Hiermee weet je exact hoeveel stoom je toevoegt aan je bakproces en heb je dus meer grip. Uiteraard zijn alle winkelovens uit te rusten met een rijskast onder de oven. SAMENWERKING Afgaand op het assortiment van MIWE mogen we wel stellen dat iedere bakker – of je nu op ambachtelijk of industrieel niveau produceert – bij MIWE kan slagen. Van simpele winkelovens tot de meest complexe tunnelovens: MIWE biedt het aan en doet dat volgens hun eigen maatstaven. Premium is hetgeen dat wordt nagestreefd én geleverd en de service stopt niet bij de oplevering van een oven. Zowel vooraf als na de verkoop, wordt de klant volledig ontzorgd. Daarvoor is mede het LBC ontwikkeld. Daar heeft MIWE de mogelijk te laten zien waartoe ze in staat zijn, wat er geproduceerd kan worden, maar kan er ook een stukje productontwikkeling plaatsvinden. Alles staat in het teken van een intensievere samenwerking met klanten en hen zoveel mogelijk te ontzorgen. ENERGIE Een ander gebied waarop MIWE vooruitstrevend is, is energiegebruik en vooral hoe daar duurzaam mee om te gaan. Zoals alles in het LBC eigenlijk de utopie van de huidige MIWE-mogelijkheden toont, is vooral de energieterugwinning iets dat indruk op ons maakt. De warmte in de vorm van gas en stoom die wordt gerealiseerd tijdens het bakken wordt opgevangen en gefilterd in de MIWE eco: nova, om vervolgens weer warm water mee te realiseren, maar de warmte wordt ook weer omgezet in energie. CONNECTIVITEIT We hebben het nog niet eens over connectiviteit gehad en hoe het digitale tijdperk ook MIWE heeft aangezet om haar machines met elkaar te laten C o v e r s t o r y natuurlijk nog veel meer bijzondere kenmerken. Zo kan er atmosferisch gebakken worden met de Roll-in e+. Dat wil zeggen dat de luchtdruk in de bakkamer automatisch gelijk gehouden wordt. Hierdoor kan perfect consistent gebakken worden ongeacht invloeden van buitenaf, maar is ook het volume hoger. Alles aan MIWE Roll-in e + is geoptimaliseerd voor maximale energieopbrengst. Daarvoor zorgen onder meer het gepatenteerde air control (luchtcirculatie-systeem), de warmte opslagwand voor schot op schot bakken, MIWE flexbake (het slimme systeem voor gedeeltelijke belading) én MIWE Delta bakken (nauwkeurige temperatuur- en brandercontrole). THERMO-STATIC Waar de Roll-in e+ rotatieoven de meest gekozen oplossing is op dit moment voor veel bakkers, ziet MIWE zelf een grote markt in de nabije toekomst voor de thermo-static olieoven. “We zien vanuit de Nederlandse markt meer en meer nieuwsgierigheid naar thermische olieovens. MIWE is als ovenspecialist niet alleen heel sterk in het produceren van bijvoorbeeld de Roll-in e+ rotatieoven, we hebben ook met de thermo- static een prachtige oven waarmee de bakker een prachtig product kan bakken”, zo is Gerard Wermelink duidelijk. “Waar de thermo-static zich mee onderscheidt is de bakaard, maar ook de techniek. Door de inventiviteit van de ontwikkelaars bij MIWE zie je dat met de thermo-static de beste en de meest constante bakresultaten gerealiseerd kunnen worden en dat we alle bakkers een oplossing op maat kunnen bieden. Maar dat kunnen we ook met de Electro etage-oven met stenenvloer. De mogelijkheden zijn echt legio.” WINKELOVENS “MIWE is als marktleider in Duitsland uiteraard continu bezig met de ontwikkelingen in de markt en speelt hier dan ook op in”, zo vervolgt Gerard. “Met de MIWE Econo (convectieoven) en de MIWE Condo (dekoven) heeft MIWE twee sterke troeven in handen die alle producten kunnen afbakken, ieder met hun eigen bak-karakteristiek. De MIWE Econo is bijzonder geschikt als bake-off oven voor stukswerk, getoerd gerezen, korstwerk en dergelijke. De oven is voorzien van regelbare ventilatorsnelheden, stomen in milliliters, schoonmaaksysteem en uiteraard de bakeigenschappen die men van MIWE gewend is. De MIWE Condo is een elektrische dekoven met regelbare boven- en onderwarmte, uitermate geschikt voor vloerproducten, maar ook voor soezen, cake en andere producten die een rustige bakatmosfeer nodig hebben.” MIWE BACKCOMBI De BackCombi biedt de mogelijkheid om op één ovenplek beide bakkamers te plaatsen; dus convectie en dekoven gestapeld, op één vierkante meter. Als er ook nog eens in plaats van water-injectie, volwaardige stoom nodig is, heeft MIWE ook nog het topmodel de MIWE Aero ontwikkeld. Deze alleskunner biedt alle mogelijkheden die een convectieoven kan bieden. Vooral voor het bakken van deegstukken is deze HET LBC IS EIGENLIJK DE ULTIEME MIWE-WERELD WAAR EXPERTS EN MEESTERBAKKERS ELKAAR ONTMOETEN OM TOT HET BESTE RESULTAAT OP PRODUCTGEBIED TE KOMEN Thorsten van Lengerich toont de Econo

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4