NBT nr1 2021 Online Editie

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 2 1 3 C o l o f o n e n D e V i s i e Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.dekapper.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (Verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Lisan van den Bosch (Media-adviseur) l.bosch@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit­ gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 42,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. De Visie Het is een tijdje geleden dat NBT Magazine voor het laatst is verschenen, drie maanden om precies te zijn, maar het lijkt gezien alle gebeurtenissen veel langer geleden. Wat er allemaal kan gebeuren in drie maanden tijd! Een nog strengere lockdown, een avondklok, een aantal nieuwe coronavarianten, een (zeer langzaam) begin van het vaccinatietraject, enorme rellen in veel steden, een horrorwinter en ga zo maar door. Oh ja, de feestdagen hebben we ook nog gevierd in zeer kleine kring en inmiddels naderen we het eenjarig jubileum van het coronavirus. Ik denk niet dat ik het ga vieren, maar ik hoop zo dat we het ergste nu echt achter de rug hebben. Ik zal zeker niet de enige zijn, maar ik ben persoonlijk nu écht toe aan een normaal verloop van de dagen. Ik werk noodgedwongen sinds oktober volledig thuis en mijn werkplek is mijn eettafel. Ik werk, eet, slaap, leef en ontspan dus op één en dezelfde plek. Werkdagen en weekenden lopen in elkaar over en sowieso is het uitkijken naar leuke, sociale, ontspannende activiteiten zeer gering geworden. Dan had ik mijn lieve, kleine kinderen ook nog eens veel meer thuis dan gewend/gewenst, waardoor de dunne scheidslijn tussen werk en gezinsleven zeer klein werd. U kunt zich wel voorstellen dat ik net als nagenoeg alle andere ouders heel blij was dat de scholen en opvang weer open gingen. Maar deze hele klaagzang van mijn kant valt in het niet bij de echte ellende die veel ondernemers nu ondervinden. Mensen die hun levenswerk uit hun handen zien glippen door maatregelen vanuit de overheid die ervoor moeten zorgen dat de druk op de gezondheidszorg moeten verminderen en het aantal slachtoffers zo laag mogelijk moet houden. Ik heb met deze ondernemers heel erg te doen en ik hoop dat ze allemaal ‘overleven’. Daarom steun ik ook graag alle lokale ondernemers in mijn dorp. ‘Koop lokaal’ is bij mij niet aan dovemans oren gericht, mits het natuurlijk ook daadwerkelijk te regelen is. Zo heb ik onlangs tijdens de lockdown snowboots gekocht bij de plaat- selijke schoenenwinkel, maar moest ik die wel stiekem in een steegje ophalen en betalen. De schoenenverkoop wordt in het illegale circuit gewoon voortgezet, net zoals de kapper toch mensen thuis knipt en de schoonheids- specialist nog stiekem klanten ontvangt. Heel begrijpelijk, als je gedwongen wordt ‘creatief te zijn’ als ondernemer. Nog even volhouden en dan mag het allemaal weer gewoon in het zicht. En dan hopen dat de horeca ook snel weer de deuren mag openen. Het is ijdele hoop, maar ook dat is hoop. Dat we elkaar volgend jaar wel weer kunnen treffen tijdens Bakkersvak in Gorinchem en dat we dit najaar hopelijk wel naar München mogen reizen voor IBA 2021 is al wat aannemelijker. Ik kijk uit naar deze momenten, want als dat doorgaat, geeft het aan de weer op weg zijn naar een normaler leven. Hoe sneller, hoe beter geldt daarbij voor mij. Heel veel leesplezier met deze nieuwe uitgave van NBT Magazine! “DE SCHOENENVERKOOP WORDT IN HET ILLEGALE CIRCUIT GEWOON VOORTGEZET” nbt magazine TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708169) Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche | Februari 2021 | 22e jaargang no.1 | Prijs € 10,50 Special INNOVATIE& AUTOMATISERING COVERSTORY ROSE&VANILLA SCHAALT PRODUCTIE OP MET HULP VAN VERBUFA Hoofdredacteur vaktijdschrift NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4