NBT Magazine nr 2 2018

G r o n d s t o f f e n In Broodt zijn diverse granen en zaden verwerkt, die komen uit vroegere tijden en nu steeds meer worden herontdekt. De mix is naast voedzaam ook nog eens erg smakelijk dankzij het mengsel van spelt, amaranth, boekweit, chia, quinoa, rogge, havervlokken, lijnzaad en zonnebloempitten. Broodt vormt daarmee een bron van eiwitten en vezels en is rijk aan Omega 3-vetzuren. BOM VAN EIWITTEN EN MINERALEN De ingrediënten spelt, amaranth, quinoa, zonnebloempitten en haver staan aan de basis van dit eiwitrijke brood. Daarnaast vormen quinoa en het aanver- wante amaranth een bron van de mineralen koper en magnesium en bevat het quinoa-vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Naast dat de zonnebloempit- ten veel eiwitten bevatten, hebben de onverzadigde vetten hierin een gunstig effect op het cholesterolgehalte. Het gebruik van haver en rogge maakt dat het brood (oplosbare) vezels en veelal onverzadigd vet bevat. Hierdoor verzadigt het snel en heeft het een lage glycemische index. Haver is, in tegenstelling tot andere granen, rijk aan betaglucaan, een oplosbare vezel die snel verzadiging geeft, een sterk schom- melende bloedsuikerspiegel voorkomt en het cholesterolgehalte verlaagt. Dit werkt hand in hand met boekweit, opnieuw een oude bekende. Boekweit geeft Broodt een boost met vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor, flavonoïden en antioxidanten. Bovendien bevat het nog eens acht essentiële aminozuren. Boekweit helpt om pieken en dalen in het bloedsuikerspiegel te voorkomen en werkt zo gezegd rustgevend. ZADENMIX Zaden mogen natuurlijk niet ontbreken in een ouderwets goed brood. Broodt bevat dan ook chiazaad en lijnzaad met aanvullende vitamines en mineralen. Beide zorgen voor een goede basis aan omega-3 vetzuren en vezels, waar chiazaad eveneens de kans op botontkalking verlaagt en een positief effect heeft op hart- en bloedvaten. De mix voor Broodt is een 50%-mix, Bakels levert geheel gratis een aantrek- kelijk promotiepakket mee. Meer informatie: Bakels Senior Tel. 0294-414559 www.bakels-senior.nl U LEEST HET GOED: BROODT MET EEN D EN EEN T. HET BETREFT GEEN TYPEFOUT, MAAR DE NAAM VAN EEN NIEUWE BROODMIX VAN BAKELS. DE NAAM IS EEN VERWIJZING NAAR VROEGER, BROODT IS NAMELIJK GEBASEERD OP EEN RECEPT MET INGREDIËNTEN VAN TOEN. DE MIX ZIT BOORDEVOL GRANEN EN SMAAKT VOLGENS BAKELS NAAR AMBACH- TELIJK BROOD ZOALS DAT IN HET VERLEDEN GEBAKKEN WERD. NAAST HET FEIT DAT DEZE ‘OUDERWETSE’ INGREDIËNTEN VAAK HELE GOEDE GEZONDHEIDSASPECTEN HEBBEN, ZIJN ZE OOK GEWOON HEERLIJK VAN SMAAK EN HEBBEN ZE INTERESSANTE VOEDINGSWAARDEN. REDEN GENOEG OM OUDE RECEPTEN NIEUW LEVEN IN TE BLAZEN IN DE VORM VAN DE NIEUWE BROODMIX VOOR BROODT. BROODT: EEN HERONTDEKKING VAN OUDERWETS GOEDE INGREDIËNTEN A LOEFFEN Industrieel Service | www.a-loeffen.nl | +31 6-29459684 | info@a-loeffen.nl | Bestseweg 1a | 5492 VH Sint-Oedenrode A-Loeffen Industrieel Service is gespecialiseerd in: ▶ Technische ondersteuning; ▶ Inspectie; ▶ onderhoud- en revisiewerkzaamheden van productielijnen en machines. WWW.AVT.NU • INFO@AVT.NU Nijverheidsweg 25 4731 CZ OUDENBOSCH Tel. +31 76 54 15 260 NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 1 8 35 A d v e r t e n t i e VEMAG VDP Groot brood – pizza deeg afweger | Gasstraat Oost 28 A/C | 5349 AV OSS - Nederland | Tel. +31 (0)412 64 08 58 l E-mail: info@vemag.nl l INGREDIËNTENLIJST BROODT: - Spelt - Amaranth - Boekweit - Chiazaad - Quinoa - Rogge - Havervlokken - Lijnzaad - Zonnebloempitten

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4