NBT Magazine nr 2 2018

NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 1 8 9 NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 1 8 8 N a b e s c h o u w i n g De zevende editie van Bakkersvak is bezocht door 8.453 professionals, wat dus een stijging is van 10 procent ten opzichte van 2017. Voor het eerst vond Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem en deze nieuwe locatie is vol- gens de organisatie goed bevallen bij zowel bezoekers als exposanten. “De beurs was mooi en ruim opgezet met brede gangpaden. De nieuwe opzet gaf veel meer ‘lucht’”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak. GELATO FESTIVAL CHALLENGE Bakkersvak breidde haar beursprofiel dit jaar uit met het segment IJs. Daarmee werd het aanbod van de vakbeurs vergroot met 20 procent. De uitbreiding is volgens Visser goed uitgepakt, mede door de voorrondes van de Gelato Festival Challenge. De winnaar werd Kees Baars, op een tweede plek eindigde Ilse Kennis. Beiden hebben zich hiermee geplaatst voor het Europese kampioenschap. BELEVENISPLEIN Dit jaar werden voor het eerst alle demonstraties, workshops en masterclasses samengebracht op het zogeheten belevenisplein. Veel bezoekers kwamen af op de activiteiten, waaronder de Dutch Pastry Award. De grote winnares werd Esther Faasen: ze won zowel de Dutch Pastry Award als de publieksprijs. 2019 Visser: “Onze exposanten waren erg tevreden over het beursverloop. Dat blijkt ook uit het feit dat meer dan 100 exposanten zich nu alweer hebben aangemeld voor volgend jaar.” Bakkersvak vindt dan plaats op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart, uiteraard weer in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.bakkersvak.n l LEES VERDER OP PAGINA 10 & 11 BAKKERSVAK BLIJFT AANTONEN DAT ER VANUIT DE BRANCHE BEHOEFTE IS AAN EEN NEDERLANDSE VAKBEURS SPECIFIEK GERICHT OP (AMBACH- TELIJKE) BAKKERS. MET EEN JAARLIJKS TERUGKEREND EVENEMENT IS HET TOCH ALTIJD WEER AFWACHTEN OF BEZOEKERS DE MEERWAARDE BLIJVEN ZIEN, MAAR MET WEER EEN STIJGING VAN TIEN PROCENT IN BEZOEKERSAANTALLEN EN EEN GROTERE OPZET, BEWIJST BAKKERSVAK KEER OP KEER DAT HET TOEGEVOEGDE WAARDE BIEDT VOOR ZOWEL BAKKERS ALS EXPOSANTEN. WIJ BLIKKEN HIER UITGEBREID TERUG OP DE 2018-EDITIE, DIE DUS WEDEROM EEN SUCCES WAS. RUIM 8400 BEZOEKERS VOOR GOEDBEZOCHTE EERSTE EDITIE BAKKERSVAK IN GORINCHEM Van Rens Automation stonden Jelte Kleuskens en Johan van Rens u te woord tijdens Bakkersvak Johan Lammen van HOBA bij de Holly Slicer ▲ Paul Grimberg van Jasca Bakery Technology toonde op zijn stand de noviteiten op het gebied van onder meer vernevelingstechnologie Laura en Ronald Rijkaart van Rinc ▲ Vader (Willem) en dochter (Victoria) Klinkenburg op de stand van Zilco

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4