NBT Magazine nr 2 2022

NB T M a g a z i n e n r 2 2 0 2 2 39 I n t e r v i e w Verbufa is leverancier van toonaangevende machinemerken als Verbufa, Handtmann, Fessmann, Laska, Baader, Garos en Glass. Daar is onlangs Inotec aan toegevoegd. “We leveren allerlei merken aan de bovenkant van de markt. Dankzij dit merkengamma zijn we sterk in het leveren oplossingen op maat. Als er een vraag komt om een bepaald product te kunnen vormen of doseren, dan volgt vanuit ons altijd een uitgebreid adviesgesprek, naast onze kennis van machines hebben wij per vakgebied specialisten in huis op het gebied van vlees, vis, brood, vega, kip en maaltijden. Zo kunnen we ook op product- niveau meedenken”, vertelt Roy. VERTROUWEN OP EXPERTISE Laurien Flohil, verantwoordelijk voor verkoop Nederland en bakkerijspecia- list: “Het is mijn taak om machines beter te laten renderen”, legt ze uit. “Vaak wordt een machine voor één of meerdere producten neergezet, daarom ga ik met de klant in gesprek over wat de klant nog meer kan maken met dezelfde machine. Vooral de producent heeft er immers baat bij dat een machine zo efficiënt mogelijk ingezet wordt. Soms is dan nog een wolf of een menger nodig om het proces verder te optimaliseren. Wij geloven in een langdurige ‘ WIJ VRAGEN AAN EEN KLANT WELKE PRODUCTEN HIJ WIL MAKEN EN BIEDEN DAN DE BESTE OPLOSSING ’ VERBUFA IS VOLOP IN ONTWIKKELING. NA DE OVERNAME DOOR HANDTMANN IN 2021 IS HET BEDRIJF UIT AMERSFOORT NOG MEER DAN VOORHEEN IN STAAT OM VOEDSELPRODUCTIEBEDRIJVEN TE VOORZIEN VAN TOTAALOPLOSSINGEN DIE VERDERGAAN DAN HET LEVEREN VAN ENKEL EEN MACHINE OF PRODUCTIELIJN. “WIJ INVES- TEREN ALS VERBUFA VEEL IN VAKMENSEN EN BIEDEN ONZE KLANTEN ZOWEL TECHNISCHE ALS TECHNOLOGISCHE ONDERSTEUNING”, VER- TELT VERKOOPDIRECTEUR RONALD ROY VAN VERBUFA. samenwerking en dus samen werken aan het proces. Klanten waarderen dat enorm.” Voedingstechnoloog Mike de Haan vult aan: “Zo hebben we vorig jaar een trendrapport ontwikkeld en de uitkomsten daarvan gedeeld met onze klanten. Wij willen vooroplopen in de sector en dat kun je alleen als je bereid bent om je kennis te delen. R&D-afdelingen willen altijd geïnspireerd worden en het liefst continu nieuwe producten lanceren. Hoe fijn is het dan dat een machinebouwer met ze meedenkt of ze zelfs nieuwe productgroepen laat aanboren.” VOLGENDE STAP Met de aanstelling van Willem Miltenburg als senior voedingstechnoloog, die jarenlang productkeurmeerster is geweest, zet Verbufa een volgende stap. “Ik ben al dertig werkzaam in de vlees- en vleeswarensector, waarvan de laatste negen jaar als productontwikkelaar en zodoende heb ik veel ervaring opge- daan met de processen binnen de industrie. In al die jaren heb ik met veel machines gewerkt en mijn kennis van processen en recepturen ontwikkeld. Mijn affiniteit met producten en apparatuur is groot. Persoonlijk ligt voor mij de uitdaging om samen met de klant terug naar de basis te gaan en vanaf daar stapje voor stapje te kijken wat er gedaan kan worden om tot een beter product en proces te komen.” Daarbij wordt uiteraard ook gekeken naar kwaliteit, efficiency en het kos- tenplaatje. “Elk gesprek begint vaak met: wat is de return of investment? De terugverdientijden in deze sector zijn steeds korter geworden. Leveranciers leveren aan retailers en moeten elk jaar weer hopen dat de retailer het con- tract verlengd of uitbreidt. In dat geval moet je snel kunnen opschalen, maar als er iets anders wordt verlangd, dan moet je ook zo flexibel kunnen zijn. Bij Verbufa werken verkopers, technische dienst, voedseltechnologen en de marketing nauw met elkaar samen. Dat levert prachtige projecten op.” Meer informatie: Verbufa Tel. +31 (0)33-455 43 33 | sales@verbufa.nl | www.verbufa.nl Sales en Technologen team van links naar rechts: Laurien Flohil, Mike de Haan, Maartje Keller, Willem Miltenburg, Ronald Roy en Kristian Boone

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4