NBT Magazine nr2-2023

NBT NR 2 2023 11 Bakkersvak & IJs-Vak toonde zich daarmee weer dé bron van inspiratie voor (banket)bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers. Visser: “Iedereen heeft even geduld moeten hebben, want door corona moesten we het vakevent meerdere keren verplaatsen. Maar het was het wachten meer dan waard. Het waren drie geweldige dagen vol inspiratie en waar de zintuigen van bezoekers continu geprikkeld werden. De laatste ontwikkelingen uit de bakkerij- en ijssector waren overal te zien, te ruiken, te horen, te proeven en te ervaren.” 9.000 BEZOEKERS VOOR BAKKERSVAK & IJS-VAK Na drie jaar wachten is de tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak succesvol verlopen, zo mogen we wel stellen. In totaal bezochten 9.000 professionals het vakevent op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem en dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”, zegt Corine Visser namens Bakkersvak en IJs-Vak. HET WAREN DRIE GEWELDIGE DAGEN VOL INSPIRATIE EN WAAR DE ZINTUIGEN VAN BEZOEKERS CONTINU GEPRIKKELD WERDEN Industrie Wat ons ook opviel is dat de belangstelling vanuit de industrie voor Bakkersvak lijkt toe te nemen. Dat heeft ten eerste te maken met de aanwezige exposanten, maar ook met de zoektocht naar innovaties en verdere automatisering die binnen alle geledingen van de bakkerij een heikel thema is. Dat was op Bakkersvak – naast een stukje duurzaamheid, energiebesparing en vegan assortiment – ook iets wat zeker een grote rol speelde bij de vele exposanten. “Je merkte tijdens deze editie van Bakkersvak & IJs-Vak dat iedereen ontzettend de behoefte had om elkaar na drie jaar weer te ontmoeten. En dat de sector allesbehalve heeft stilgezeten, dat bleek wel uit de vele innovaties die gepresenteerd werden. Ook actuele topics als vacuüm koelen en de energie neutrale bakkerij kregen een podium. Wij kunnen niets anders zeggen dat zowel exposanten als bezoekers Bakkersvak & IJs-Vak een enorm warm hart toedragen. Dat doet ons erg goed en geeft veel vertrouwen voor de komende editie”, aldus Corine Visser. Die editie staat gepland van zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem, waarbij Bakkersvak dus een tweejaarlijks event zal worden.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4