NBT Magazine nr 3 2019 Online

16 I n n o v a t i e NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 1 9 Al jaren is er een gestage groei in de verkoop van zogenaamde convenience food. Mensen hebben minder tijd en zoeken dus naar een snelle hap voor onderweg. Snelle maaltijden die handig en gemakkelijk te eten zijn, zijn daarom een van de grootste trends van dit moment. De vraag naar direct beschikbare maaltijden is enorm, waardoor de algehele variëteit en het volume in sterke aantallen toenemen. Tijdens de IFFA demonstreerde Weber een innovatieve lijnoplossing voor de productie van sandwiches die het leven op veel manieren gemakkelijker maakt voor producenten. FLEXIBEL Dit lijnconcept rondom het flexibele transportsysteem Weber weSHUTTLE overtuigt met name door het perfecte samenspel van geautomatiseerde doseerstations en handmatige laadgebieden. Alle stations zijn verbonden via weSHUTTLE. Dit zorgt voor een continue productstroom. Waar klassieke transportsystemen vrij snel hun beperkingen bereiken, biedt weSHUTTLE een enorme flexibiliteit. Deze flexibiliteit van de lijn komt tot uiting doordat het in vrijwel elke kamer of productiehal kan worden geïntegreerd. Dit bespaart niet alleen waardevolle ruimte, maar ook veel geld en maakt individueel aangepaste lijnconfiguraties mogelijk. WEBER MASCHINENBAU IS EEN VAN DE TOONAANGEVENDE SYSTEEMAANBIEDERS VOOR ONDER MEER HET VERSNIJDEN VAN VLEES, MAAR RICHT ZICH SINDS KORT OOK ZEER SUCCESVOL OP HET AUTOMATISEREN EN VERPAKKEN VAN SANDWICHES. WEBER PRESENTEERDE TIJDENS DE IFFA (DE GROOTSTE VLEESVAKBEURS VAN DE WERELD DIE AFGELOPEN MAAND PLAATSVOND IN FRANKFURT) HAAR REVOLUTIONAIRE NIEUWE TRANSPORTSYSTEEM EN DAAR KON HET BEDRIJF OP VEEL BELANGSTELLING REKENEN. WeSHUTTLE TRANSPORTSYSTEEM VAN WEBER BRENGT EEN REVOLUTIE TEWEEG IN DE GEAUTOMATISEERDE SANDWICHPRODUCTIE

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4