NBT Magazine nr 3 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 1 9 22 C o v e r s t o r y ‘WIJ BRENGEN DE HYGIËNE IN DE BAKKERIJSECTOR EEN STAP VERDER’ Bioclimatic werd veertien jaar geleden opgezet door Bert van Klink. Inmiddels is ook zijn zoon Martijn actief binnen het bedrijf. “We zitten nu zo’n tien jaar in Nieuw-Vennep en zijn gestaag gegroeid tot het niveau waarop we nu zitten. We doen het samen, waarbij ik me van oudsher meer op de techniek richt en Martijn meer op de marketing en de commerciële kant van het bedrijf. Verder hebben we een man op de weg voor onderhoud en plaatsing en medewerkers die ons logistiek en met de administratie ondersteunen”, vertelt Bert. Martijn vult aan: “Bioclimatic is ooit begonnen in de agrosector, maar inmiddels zijn we actief in de volledige foodsector. We specialiseren ons in duurzame desinfectie techniek, technisch en zonder chemicaliën. Vooral in de vleessector en bij industriële bakkerijen kunnen we veel betekenen voor klanten. Maar eigenlijk alle voedselfabrikanten kunnen een beroep op ons doen om hun hygiëne te optimaliseren.” De afgelopen jaren heeft Bioclimatic geleerd dat veel bedrijven zich pas melden als de problemen zich voordoen. Terwijl in veel bakkerijen bekend is dat bij hoge luchtvochtigheid en weinig droogtijd er vanzelf schimmel gaat ontstaan. Soms onderschatten bakkerijen de kosten die reinigen met zich mee brengen, en schimmel die uitgroeit in een proces is moeilijk weer onder controle te krijgen. Daarom adviseren wij altijd om onze producten direct bij het plaatsen van een lijn of machine in te bouwen, omdat je er dan direct plezier van hebt. Maar uiteraard kunnen we op elk gewenst moment onze producten inbouwen.” GESPECIALISEERD BEDRIJF Lucht ionisatie en UVC. In een hele kleine notendop het aanbod dat Bioclimatic biedt voor desinfectie en bestrijding van schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. De service gaat echter vele malen verder dan het simpelweg leveren en installeren van de verschillende producten. “Wij zijn een klein maar vakkundig bedrijf, gespecialiseerd in de foodsector en met een sterk geloof in beide desinfectiemogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment standaardoplossingen, maar bieden uiteraard ook maatwerk. VEEL BAKKERIJEN IN NEDERLAND EN BELGIË DOEN AL JAREN EEN BEROEP OP BIOCLIMATIC OM EEN TOEKOMSTGERICHTE, DUURZAME EN VEILIGE PRODUCTIE TE GARANDEREN. HET BEDRIJF VAN BERT EN MARTIJN VAN KLINK HELPT ZOWEL BAKKERIJEN ALS ANDERE VOEDINGSPRODUCENTEN MET RISICOBEPERKING DOOR MIDDEL VAN DESINFECTIE MET UV-LICHT. “WIJ BRENGEN DE HYGIËNE IN DE BAKKERIJSECTOR EEN STAP VERDER. WIJ BIEDEN ZOWEL STANDAARDOPLOSSINGEN ALS MAATWERK, WANT ELK BEDRIJF EN ELKE SECTOR HEEFT ZIJN EIGEN PROBLEMATIEK”, BENADRUKT MARTIJN.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4