NBT magazine nr3-2022 Online

NB T M a g a z i n e n r 3 2 0 2 2 34 N i e u w s A D V E R T E N T I E REINDERT HAMEETEMAN IS WOENSDAG 4 MEI NA EEN UITGEBREID PRAKTIJKEXAMEN VAN DRIE DAGEN BIJ SUMMA BROOD & BANKET IN EINDHOVEN UITGEROEPEN TOT MEESTER BOULANGER. VOLGENS DE JURY BESCHIKT DE BAKKER OVER ‘EXCELLENTE VAARDIGHEDEN’ OP ZIJN VAKGEBIED. EÉN NIEUWE MEESTERBAKKER IN NEDERLAND Hameeteman treedt toe tot een exclusief gezelschap met bekende namen als patissiers Róbert van Beckhoven, Hidde de Brabander en Rudolph van Veen plus boulanger Peter Bienefelt. Alleen de top van de vaderlandse bakkers mag zich Meester Patissier of Meester Boulanger noemen. Tot woensdagmiddag telde de Vereniging de Meesters welgeteld negen leden. De nieuwe Meester Boulanger reageerde enthousiast op zijn proclamatie als Meester. Hij werkt bij CSM Ingredients in Goes als technical applications manager. Hij is sinds zijn vijftiende werkzaam in de bakkerijbranche. STRENGE EISEN De drie andere kandidaten voldeden volgens de jury niet aan de strenge eisen die aan de Meestertitel worden verbonden. Na een uitgebreide voorselectie en proefexamen op 25 april in de bakkerij van het Summa College in Eindhoven verschenen maandag 2 mei Bas Gommans en Reindert Hameeteman (Boulangerie) plus Hans Peter Winter en Menno Spataro (Patissier) aan de start. Aan de hand van een reeks praktijkopdrachten moesten de bakkers laten zien over welke vaardigheden ze beschikken. HOOGST HAALBARE WAARDERING De Vereniging de Meesters organiseert het Meesterexamen elke drie jaar. Geslaagde kandidaten mogen de felbegeerde titel Meester Patissier of Meester Boulanger voeren. Ze worden automatisch lid van de vereniging. Voorzitter Reginald Weeber van de Vereniging de Meesters: “De titel Meester Boulanger en Meester Patissier is de hoogst haalbare waardering binnen de bakkerijbranche. De Meesters treden op als ambassadeur voor de bakkerijbranche.” SPECIALISATIES PATISSERIE EN BOULANGERIE Summa Brood & Banket kijkt met trots terug op de prestigieuze titelstrijd in haar bakkerij in Eindhoven. “Als Summa College zijn we de enige mbo-instelling in het land die de specialisaties patisserie en boulangerie zowel als bol- en bbl-opleiding aanbiedt”, zegt docent Mark Wils. “We dragen daarom graag ons steentje bij aan deze wedstrijden.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4