NBT Magazine nr 4 2019

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 9 22 C o v e r s t o r y NIET GROTER OF MEER, WEL BETER “Ook het beleid van mijn vader hebben wij overgenomen: het hoeft niet zozeer meer te zijn, maar het kan altijd beter”, vervolgt Chris. “Dat is onze kracht, maar ook onze valkuil. In mijn hele carrière heb ik nog nooit een dag meegemaakt waarin we hebben gezegd: nu is alles perfect. Zo zitten wij erin en als we maanden bezig zijn met de training voor een wedstrijd – en dat is daadwerkelijk training en topsport – dan weten we dat de voorbereiding op die wedstrijd misschien optimaal is, maar op de dag zelf moet de prestatie worden geleverd en het resultaat blijft een natuurproduct dat zich nooit 100% laat dicteren. Dat heeft ons geleerd nooit tevreden te zijn, maar steeds te zoeken naar de verbetering. We hebben met deze mentaliteit al veel prijzen gewonnen, zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal. We werden als eerste bakker in Nederland onderscheiden met het maximum aantal van drie sterren, en hebben als enige bakkerij deze drie sterren kunnen behouden sinds het moment van de eerste uitreiking in 2011.” BESTE ONTBIJTKOEK VAN HET LAND Met diverse producten behaalde Vreugdenhil de titel ‘beste product van Nederland’. Gerard maakt deel uit van het Nationale Boulanger Team, won daarmee al Europese prijzen en gaat volgend jaar strijden voor de Wereldcup. Een van de meest in het oog springende onderscheidingen is de prijs voor de beste Ontbijtkoek. Een typisch Nederlands product, maar misschien nog wel specifieker een typisch product uit het noorden van het land. De bokaal is in haar geschiedenis ook altijd in het noorden gebleven, tot vorig jaar. “Mijn vader is echter 10 jaar bezig geweest met de voorbereiding en ontwikkeling voor de verbetering van dit product. Toen bij ons de Vacuum Cooling installatie werd geïntroduceerd hielp dat het product nog eens twee gradaties hoger. Het resulteerde in een eerste prijs die we vorig jaar in de wacht sleepten. De bokaal moest toen van het noorden naar het eesten en staat hier nu te schitteren.” OVER VACUUM COOLING “Vacuum Cooling is door ons echt omarmd en wij zijn er heel enthousiast over”, gaat Chris verder. “Iedereen kan de 60-70% kwaliteit maken, maar de laatste 10-15% maakt ‘t verschil tussen ‘ok’ en super. Toen we hoorden over deze technologie wilden we er meer van weten, KAN JE DAN EINDELIJK ALS BAKKER IETS LANGER UITSLAPEN? “NEE, WE HEBBEN HET GEWOON DRUKKER GEKREGEN” De Vacuum Cooling Batchkamer Chris en Linda Vreugdenhil met dochter

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4