NBT Magazine nr.5 2017

C o l o f o n e n D e V i s i e Vakblad voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Advertentieverkoop: GPmedia BV Verkoopleider: Gerdo van de Peppel g.peppel@gpmedia.nl Media-adviseurs: Emiel Bruning, e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit­ gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOIKeurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar in Nederland € 24,- (excl. 6% BTW) Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: Studio Intensive Telefoon: +31 (0)24 3 246140 info@studio-intensive.com www.studio-intensive.com Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2017 Niets uit deze uitgave mag worden ver- veelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voor- afgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelij- ke aandacht aan de juistheid van de infor- matie die in het vaktijdschrift wordt opge- nomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoor- delijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708168) Vakblad voor de totale bakkersbranche | Oktober 2017 | 18e jaargang no.5 | Prijs € 10,50 COVERSTORY SPRONK BAKKERIJMACHINES PLAATST EERSTE WACHTEL COLUMBUS nbt magazine Special OVENS& OLIEBOLLEN NBTMagazine nr 5 2017 inslag.indd 1 12-10-17 09:23 Het is de afgelopen jaren vaste prik geworden dat onze zogenaamde oven-special boordevol nieuws staat over uw meest kostbare bezit op machinegebied. Zijn het geen reportages op locatie bij tevreden bakkers, dan is het wel een verhaal over ener- giezuinige, duurzame ovens die elke ondernemer een kostenvoordeel opleveren. Dit jaar merken we dat het wat rustiger is als het gaat om noviteiten, maar uiteraard met een hele goede reden. Volgend jaar vindt de IBA weer plaats en het lijkt erop dat een groot aantal fabrikan- ten volledig inzetten op deze beurs om de laatste ontwikkelingen te introduceren. Stenenvloerovens met nieuwe technieken en energiebesparende maatregelen zullen er volop aanwezig zijn is de verwachting, want als er één ontwikkeling te benoemen is onder bakkers wat betreft de vraag naar ovens, is dat het bakken van robuuste broden op stenenvloer in Nederland althans de absolute voorkeur heeft. Het einde van het jaar nadert ook weer met rasse schreden en dat betekent natuurlijk maar één ding: er worden weer veel oliebollen verkocht! Door het ontbreken van grote artikelen over ovens, hebben we meer ruimte om u te informeren over hoe je de beste oliebol creëert. Ik wil even een gevleugelde uitspraak over oliebollen van NBT-voorzitter Peter Eversdijk aanhalen: “De consument is nog altijd bereid wat meer te betalen voor een overheerlijke oliebol. Speel hier tijdig op in en laat de kans op dit stukje extra omzet niet verloren gaan.” Extra omzet alleen al lijkt me genoeg reden om te onderzoeken of het bakken van oliebollen voor u als bakker interessant kan zijn. Om u te helpen in de zoektocht naar de best mogelijke oliebol hebben een groot aantal leveranciers met verschillende disciplines aangaande het hele productieproces omtrent oliebollen ons voorzien van de nodige informatie. Daarover leest u dus alles in deze uitgave, waar u verder uitgebreide verhalen vindt over Baktec, Redie Interieurs Oirschot bv, EverBake Bongard, Spronk Bakkerijmachines en natuurlijk onze terugke- rende rubriek Retro, waar het 95-jarig bestaan van Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp uitgebreid belicht wordt. Veel leesplezier met deze nieuwe uitgave van NBT Magazine! Hoofdredacteur NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl De Visie Coen de Jager NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 7 3 ‘HOE CREËER JE DE BESTE OLIEBOL?’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4