NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 10 OVENS Op oven-gebied zagen wij dat er veel te doen is om gasgestookte ovens en of daar in ons land überhaupt toekomst voor is. Er zijn natuurlijk alternatieven, maar het is nog echt de vraag in hoeverre deze een geschikte oplossing zijn. Verder zagen we veel ‘industriële’ oplossingen die beschikbaar worden voor middelgrote en kleinere ambachtelijke bakkers. Denk aan een automatische belader waardoor je manuren kunt besparen. Een roep vanuit deze bakkers naar automatisering op maat is al jaren te horen en daar wordt nu dus duidelijk gehoor aan gegeven. VACUÜM KOELEN Een innovatie kun je vacuümkoelen al lang niet meer noemen, maar indrukmaakt het nog altijd. Waar drie jaar geleden veel mensen oriënterend wilden kijken naar vacuüm koelen en of het meerwaarde kon hebben voor hen, hoorden we dat er dit jaar veel gerichter werd gevraagd naar de implementering van vacuüm koelen in het productieproces van grote (industriële) bakkers wereldwijd. Bij BVT was ervaringsdeskundige Chris Vreugdenhil als ambassadeur van vacuüm koelen aanwezig om de grote groep belangstellenden te woord te staan en te laten zien wat vacuüm koelen voor je product kan betekenen. VIRTUAL BAKERY TOURS Om bezoekers nog meer te inspireren over de mogelijkheden die je als bakker hebt, was er tijdens IBA een heuse virtual reality tour georganiseerd. Met behulp van virtual reality-brillen kon je ervaren welke concepten, werkprocessen en ambachtelijke werkwijzen worden gehanteerd bij onder meer Tartine Bakery in San Francisco, Sandholt Bakery in Reykjavik, Joseph Brot in Wenen en Bäcker Baier in Herrenberg. Inspiratie van over de landgrenzen, zonder daadwerkelijk op pad te gaan. De Virtual Bakery Tours Van Rens Automation was ook aanwezig op IBA 2018 Chris Vreugdenhil geeft uitleg over vacuüm koelen op de stand van BVT N a b e s c h o u w i n g I B A 2 0 1 8

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4