NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 9 Het gevoel van veel (Nederlandse) exposanten dat het wat rustiger was dan drie jaar geleden, blijkt dus waar, maar schrikbarend is het aantal niet. Gedurende zes dagen was München het kloppende hart van de bakkerij-branche en letterlijk vanuit de hele wereld waren er mensen aanwezig om te laten zien wat ze in huis hebben, maar ook mensen die op zoek waren naar innovaties, de laatste trends en inspiratie. PROCESBEHEERSING Je kon er tijdens IBA 2018 absoluut niet omheen: digitalisering is de grootste ontwikkeling in onze branche. Alles wordt digitaal en alles staat met elkaar in verbinding. Het begrip ‘meten is weten’ is zeker in het productieproces van u als bakker de toekomst. Sensoren worden de nieuwe ogen en oren in het hele proces en voorkomen is altijd beter dan genezen. De Kaak Group toonde zich zeer vooruitstrevend in het digitaliseren van het gehele productieproces en het monitoren van de lijn. Van het inplannen van preventief onderhoud tot het optimaliseren van je deeg (lees elders in deze uitgave alles over hetgeen de Kaak Group liet zijn tijdens IBA): de Kaak Group is een stap dichterbij volledige procescontrole. PIZZA Een andere opvallende trend die tijdens IBA ons in ieder geval opviel, was de nadruk die gelegd werd op pizza als productgroep. We wisten al op voorhand dat het bij de Tromp Group om ‘All about Pizza’ draaide. Dit concept was geënt op het optimaliseren van de productie van pizza’s met de geïntegreerde Trom Group proceslijn. De Tromp Group had in haar stand niet alleen qua proces en machines de focus op pizzabereiding gelegd, er werd ook live overheerlijke pizza bereid. Verdeeld over de andere hallen zag je dat ook veel andere grote aanbieders en producenten zich specifiek richten op de productie van pizza’s, dus in onze ogen zeker een noemenswaardige trend. Paul Grimberg van Jasca Digitalisering was ook bij MIWE een hot item Bij Martin Braun waren er heerlijke snacks te proeven Het team van de EverBake Group

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4