NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 19 N a b e s c h o u w i n g I B A 2 0 1 8 KAAK GROUP MAAKT INDRUK MET ‘THE SMART BAKING EXPERIENCE’ Zoals we in onze vorige uitgave al hadden aangegeven: de Kaak Group ging haar visie laten zien op hoe bakkers nog efficiënter en met meer inzicht kunnen produceren om de bakresultaten verder te optimaliseren en kosten te verlagen met ‘The Smart Baking Experience’. Tijdens IBA 2018 werd onder meer getoond wat er gebeurt als de verschillende processen en machines met elkaar in verbinding staan om stilstand te voorkomen en dat dit nu al mogelijk is om te realiseren. Hoe de Kaak Group je daarmee kan helpen werd uiteraard goed duidelijk tijdens ‘The Smart Baking Experience’. DASHBOARD Onder andere Marcel Trapman, teamleider iBakeware bij de Kaak Group gaf uitleg wat het doel van de Kaak Group is met de ‘The Smart Baking Experience’. Hij vertelde ons al eerder over het dashboard van elke lijn. “Waarom gebeurt er iets? Waarom is het eindproduct niet helemaal naar wens? Waar ligt dat aan? Alle informatie vanuit de productielijn wordt verzameld en van daaruit kunnen we inzichtelijk maken wat er is gebeurd. Zodoende kunnen we onze klanten nog beter helpen met het optimaliseren van de efficiency en het rendement van het productieproces.” DEEGSENSOR Helpen om stilstand te voorkomen, het eindproduct verder te optimaliseren en een constante hoge kwaliteit te geven, maar ook helpen om personeel effectiever in te zetten, efficiënter te werken en onder aan de streep meer rendement uit de organisatie te halen: dat is het ultieme doel op dit moment van de Kaak Group. Stapje voor stapje gaan ze verder om volledige procescontrole realiteit te laten worden. De volgende stap is in het geval van de Kaak Group nu ook optimale deegcontrole. Een van de innovaties die de Kaak Groep tijdens de IBA presenteerde was de gepatenteerde deegsensor. Op verschillende posities in de lijn kan deze sensor metingen verrichten en, indien nodig, tijdig waarschuwen voor afwijkingen in kwaliteit. Omdat hierdoor tijdig kan worden bijgestuurd, door bijvoorbeeld een deegbatch uit de lijn te nemen, wordt productieverlies tot een minimum beperkt. Ook daarmee helpt de Kaak Group dus. Voor aanvullende informatie: Kaak Groep Tel. +31 (0)315 339 111 www.kaakgroup.com www.ibakeware.eu WE WISTEN VOORDAT IBA BEGON AL VEEL VAN HETGEEN DE KAAK GROUP GING PRESENTEREN. WE WISTEN BIJVOORBEELD DAT DE KAAK GROUP BEZOEKERS WEDEROM MEE GING NEMEN NAAR HET HEDEN EN DE TOEKOMST VAN DE BAKKERIJ MET ‘THE SMART BAKING EXPERIENCE’ EN DAT DAAR DE VOLGENDE STAP IN HET VERDER OPTIMALISEREN EN MONITOREN VAN HET PRODUCTIEPROCES AAN BOD ZOU KOMEN. WE HEBBEN ZELF ‘THE SMART BAKING EXPERIENCE’ MOGEN ZIEN TIJDENS IBA 2018 EN DAAR WAREN WE ZEKER VAN ONDER DE INDRUK. IBAKECARE EN BSW (BAKERY SUPPORT WORLDWIDE) GAVEN DEZE ‘EXPERIENCE’ VORM.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4