NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 20 O v e n s MIWE BESCHIKT OVER EEN HOOGWAARDIG AANBOD BAKE-OFF OVENS MIWE IS BIJNA HONDERD JAAR GELEDEN BEGONNEN MET HET ONTWIKKELEN VAN DE EERSTE BAKE-OFF OVEN. HET BEDRIJF HEEFT EEN JARENLANGE TRADITIE IN DE BAKE-OFF OVENS EN IS MEERDERE KEREN BELOOND IN DUITSLAND MET DE ‘MERK VAN HET JAAR’ AWARD IN DE BAKKERIJSECTOR. “BAKKERS WAARDEREN ONS DAN OOK ENORM OM ONZE (BAK)KWALITEIT EN LANGE LEVENSDUUR, MAAR OOK OM HET DIVERSE AANBOD, VAN ROTATIE-OVENS TOT WINKELOVENS”, ALDUS GERARD WERMELINK VAN MIWE AGENCY NEDERLAND. “MIWE is als marktleider in Duitsland uiteraard continu bezig met de ontwikkelingen in de markt en speelt hier dan ook op in”, zegt Gerard. “Met de MIWE Econo (convectieoven) en de MIWE Condo (dekoven) heeft MIWE twee sterke troeven in handen die alle producten kunnen afbakken, ieder met hun eigen bak-karakteristiek.” ECONO EN CONDO Gerard vervolgt: “De MIWE Econo is bijzonder geschikt als bake-off oven voor stukswerk, getoerd gerezen, korstwerk en dergelijke. De oven is voorzien van regelbare ventilatorsnelheden, stomen in milliliters, schoonmaaksysteem en uiteraard de bakeigenschappen die men van MIWE gewend is. De MIWE Condo is een elektrische dekoven met regelbare boven- en onderwarmte, uitermate geschikt voor vloerproducten, maar ook voor soezen, cake en andere producten die een rustige bakatmosfeer nodig hebben.” MIWE BACKCOMBI Voor degene die niet genoeg ruimte hebben voor beide, heeft MIWE de BackCombi beschikbaar. “Deze variant biedt de mogelijkheid om op één ovenplek beide bakkamers te plaatsen; dus convectie en dekoven gestapeld, op één vierkante meter. Als er ook nog eens in plaats van water-injectie, volwaardige stoom nodig is, heeft MIWE ook nog het topmodel de MIWE Aero ontwikkeld. Deze alleskunner biedt alle mogelijkheden die een convectieoven kan bieden. Vooral voor het bakken van deegstukken is deze oven bijzonder geschikt. De ovens van MIWE stomen overigens in milliliters en niet in seconden zoals vele andere merken doen. Hiermee weet je exact hoeveel stoom je toevoegt aan je bakproces en heb je dus meer grip. Uiteraard zijn alle winkelovens uit te rusten met een rijskast onder de oven.” BAKKEN IN DE WINKEL “Je ziet een groeiende toename van bake- off ovens in de winkels bij de ambachtelijke bakkerijen. De geur en beleving die dit met zich meebrengt, stimuleert de verkoop omdat de klant live ziet wat er met de producten gebeurt. Uiteraard zal de grote meerderheid nog steeds achter in de bakkerij gebakken worden, maar de toevoeging die een bake-off oven heeft voor de winkel wordt zeer gewaardeerd. Dat je zelfs je verse desemproducten in de winkel kunt afbakken op een Condo geeft nog eens aan dat hier het onderscheid met de retail duidelijk gemaakt wordt. Dit is voor veel bakkers toch de rechtstreekse concurrent. We hebben voor dit soort producten inschietapparaten die van licht materiaal gemaakt zijn waardoor éénieder dit kan hanteren”, aldus Gerard tot slot. Meer informatie: MIWE Agency Nederland, onderdeel van de Veenhuizen Groep Tel. +31 (0)342 465606 www.miwe.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4