NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 6 Om te beginnen met de IBA, want die was weer grootser dan grootst! Om alles goed te zien had je aan een dag te weinig, want de IBA bestond maar liefst uit twaalf hallen. In zes dagen kon men het grote aanbod van de exposanten bezoeken. Ik moet zeggen: de diversiteit op de grootste vakbeurs ter wereld is uniek. Naast de ongelofelijke internationaliteit van IBA, is het voor bakkers een ideale plek om te netwerken met hun collega's van over de hele wereld. Veel Nederlandse bakkers waren afgereisd met collega’s waarbij al aardig genetwerkt kon worden. De internationalisering komt op een IBA zeker dichterbij, want uit alle landen en windstreken waren bakkers aanwezig. Op de IBA worden zeker impulsen gegenereerd die een sterke beweging naar een groeimarkt met een toekomst bieden! Eén van de thema’s van deze nieuwe uitgave betreft ovens. De belangrijkste ontwikkeling die de laatste tijd waarneembaar is bij de ovenproducenten is de inhaalslag die gemaakt is op gebied van energiebezuiniging en milieuvrien- delijkheid. Energiebesparing is financieel aantrekkelijk, terwijl duurzaamheid een hot issue is in de wereld tegenwoordig. Het is dan ook voor veel bakkers het afwegen waard om te kijken of de ovens toe zijn aan vervanging. Mijn tip is echter wel dat je je in zo’n geval goed laat informeren over de verschillende mogelijkheden en een keuze maakt op basis van gezond verstand. Het bakkers- ambacht en authenticiteit staan volop in de schijnwerpers. Om de kritischer wordende consument beter inzicht te geven in uw bereidingswijze is het bakken in de winkel zeker een mooi middel. Oliebollen is ook altijd een hot item aan het eind van het jaar! Ondanks dat de AD test is afgeschaft zie ik toch steeds meer bakkers eerder met oliebollen beginnen en niet wachten tot het eind van het jaar. Het is zeker een lucratieve bezigheid, maar dan moet alles wel op elkaar afgestemd zijn en daarom is het belangrijk om er vroeg mee te beginnen. Belangrijk is welke mix u gaat gebrui- ken en is uw bak op de gewenste capaciteit afgestemd? De perfecte oliebol is een combinatie van vele factoren. De consument is nog altijd bereid wat meer te betalen voor een overheerlijke oliebol. Speel hier tijdig op in en laat (de kans op) dit stukje (essentiële) omzet niet verloren gaan. Eén ding is zeker de oliebol kan uw eindejaarsverkoop een flinke boost geven! Afsluitend wens ik u veel leesplezier en inspiratie toe! Voorzitter NBT, branchegroep van de Koninklijke Metaalunie V o o r g e b a k k e n VOOR U ALS BAKKER STAAN ER WEDEROM VEEL UITDAGINGEN AAN TE KOMEN. ZO KOMEN DE SINTERKLAAS- EN KERSTDAGEN ER WEER AAN, EEN PERIODE WAARIN DE GEHELE BRANCHE HOOPT EEN MOOIE OMZET TE HALEN. OM U TOCH OOK TE WIJZEN OP ONTWIKKELINGEN IN UW VAK, WIJS IK U EVEN OP DE THEMA’S IN DEZE UITGAVE VAN VAKTIJDSCHRIFT NBT MAGAZINE: ER IS EEN UITGEBREIDE IBA TERUGBLIK GEMAAKT, ER IS EEN OVEN-SPECIAL EN OLIEBOLLENBENODIGDHEDEN KOMEN OOK AAN BOD! WE HEBBEN NET DE IBA ACHTER DE RUG, WAAR IK, MAAR OOK VELEN DIE DE IBA HEBBEN BEZOCHT MET TEVREDENHEID NAAR TERUG KUNNEN KIJKEN. WAT MIJ DE LAATSTE TIJD OPVALT, IS DAT ER EEN STIJGENDE LIJN IS IN NIEUWE BAKKERIJEN EN DAT ER WEER GROTERE INVESTERINGEN GEDAAN WORDEN. DAT ZIJN POSITIEVE ONTWIKKELINGEN VOOR DE BRANCHE. Peter Eversdijk Voorgebakken

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4