NBT magazine nr5 online editie

27 NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 9 Het gebrek aan gekwalificeerd en goed personeel in onze branche is een gegeven, maar door deze ‘sociale’ voorwaarden te creëren, hebben we meer opties.” VERTROUWEN TERUGWINNEN Bakkerij Achterberg heeft nu de wind in de zeilen. “We hadden het zwaar in onze eerste jaren. We moesten duidelijk het vertrouwen terugwinnen van de omgeving nadat hier eerder al andere bakkers hadden gezeten. Ik ben er gewoon blind ingegaan en heb mijn stinkende best gedaan. Als mensen vragen of er een geheim is; dat is er niet. We hebben gewoon vertrouwen gehouden in onszelf, zijn service en kwaliteit blijven bieden en er volle bak voor gegaan.” CONSTANTE KWALITEIT Na het werken met een oude inschietoven zal het bakken met zijn nieuwe Wachtel rotatieovens natuurlijk een groot verschil zijn, maar we vragen Henk naar de grootste veranderingen. “Het product dat we bieden heeft een veel constantere kwaliteit. Het fijne aan het werken met de Wachtel rotatieovens is dat de ovens zeer temperatuur vast zijn. Dit betekent onder andere dat er gewoon schot op schot doorgebakken kan worden. Ook al laat je de deur drie minuten open staan, de temperatuur zakt niet. We bakken onze bolletjes in zeven minuten en ze zijn super mals! De extra stralingswarmte zorgt ervoor dat de baktijd beduidend korter is en de korst veel dunner. Er blijft ook veel meer vocht in het brood zitten. Na het in gebruik nemen van de nieuwe ovens hebben we ook niet veel gezegd tegen klanten, maar de reacties stroomden binnen. Mensen die vroegen wat we met het brood hadden gedaan, want het was zo lekker, met een knapperig korstje en veel langer mals. Dat is natuurlijk mooi om te horen.” HET PROJECT De ondersteuning vanuit Spronk heeft Henk als zeer prettig ervaren, zo benoemt hij. “Het hele traject – van A tot Z – is heel soepel verlopen. We hadden een harde deadline en Spronk heeft alles in het werk gesteld om die te halen. Er was op korte termijn gebrek aan goede installateur, maar zij hebben hemel en aarde bewogen om het op te lossen, zodat ik kon bakken. Natuurlijk waren er hierdoor, zoals in ieder project, wat kleine afstemmingsproblemen, maar ook dat is allemaal heel netjes opgelost. Er is geen gezeur geweest, ze komen na wat ze beloven en over het geheel genomen ben ik gewoon heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb, maar dat merk je wel aan mijn woorden.” OMZETPLUS Zoals eerder benoemd floreert Bakkerij Achterberg als nooit tevoren. Alleen over het eerste half jaar van 2019 noteert Henk een omzetstijging van 12%. “Het gaat goed”, zo zegt Henk met veel gevoel voor understatement. “We groeien hard en we bakken meer dan ooit, maar dat kan ook doordat we meer ovencapaciteit hebben. Dat had ik zes jaar geleden echt niet durven dromen. De plannen om te verbouwen en zodoende een volledig uitgeruste bakkerij te hebben die voldoet aan alle hedendaagse eisen was er altijd, maar dat we het zo snel zouden realiseren, dat had ik nooit durven dromen. Nu kunnen we de volgende stappen zetten, want er is nog veel meer te halen.” Meer informatie: Spronk Bakkerijmachines Tel. +31 (0)488 452051 www.spronkbakkerijmachines.nl www.wachtel.de WARMTEWISSELAAR IS IN DE ACHTERWAND VERWERKT Vooraanzicht Bovenaanzicht

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4