NBT magazine nr5 online editie

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 9 35 BAKKERIJ OPTIMALISEREN De reden voor Co Meijssen om nieuwe ovens te plaatsen kwam voort uit de wens om zijn oude ovens te vervangen, maar ook een stuk verbetering van de productkwaliteit. “Ons streven is om het ‘lekkerste brood van Nederland’ te maken. Dat ga ik waarschijnlijk niet redden, maar ik streef er wel naar en dan moet ik over een bakkerij beschikken die ook bouwkundig goed is uitgerust. Wanneer in de winter de bakkerijtemperatuur bij de start van de productie 15 o C is, kan ik niet verwachten dat mijn bakkers de beste broden maken. Dus wilde ik de bakkerijruimte optimaliseren. Verder waren de Becker ovens waarmee we bakten 35 jaar oud en ik verwachte dat verbe- tering van de broodkwaliteit mogelijk was. Dat blijkt inmiddels ook wel.” BETROUWBARE PARTNER Co staat al ruim vijftig jaar aan het roer van het bedrijf dat hij in 1968 van zijn ouders overnam. Inmiddels telt Broodbakker Simon Meijssen zeven filialen in onze hoofdstad. “Ik vind dat we een mooi bedrijf hebben en zo’n bedrijf komt mede tot stand door goede adviseurs en leveranciers. Ik wil er ook enkelen noemen: Jozeph Verloop, Ton van Schaik van KOMA, Gertjan Kerssens, Adriaan van Heeswijk, Marcel de Groot, Hans Som, Petra Kuiper van het NBC, maar ook mijn loodgieter, mijn elektrotechnisch adviseur, mijn aannemer. Goede adviseurs maken het ons mogelijk een goed bedrijf te heb- ben. En met Fons van den Heuvel van HTI had ik heel lang geleden al eens eerder zaken gedaan en hij stond in mijn geheugen als een betrouwbare partner. Dat heeft hij wederom bewezen als je het mij vraagt.” BAKKERIJ VAN HEESWIJK Adriaan van Heeswijk is dus ook zo tevreden over de bakkwaliteit van de Daub-ovens en over de service van HTI Bakkerijtechniek, dat hij Co Meijssen aanraadde om de keuze voor de Duitse ovenproducent en de Nederlandse leverancier te maken. “Zelf heb ik tot nog toe alleen maar goede ervaringen met de ovens van Daub én HTI Bakkerijtechniek. Wij bakken nu twee jaar met vier Thermo-Roll olieovens en daar zijn we heel tevreden over.” “Toen Co mij vroeg met welke ovens ik ons grootbrood bakte en ik de Thermo-Roll van Daub antwoordde, leek hij al om. Hij ging volledig af op onze praktijkervaring. Hoe wij zelf bij Daub en HTI zijn uitgekomen? We waren op zoek naar capaciteitsvergroting en wilden vier nieuwe olie- ovens plaatsen. We bakten al met HEIN olieovens, maar zij leveren ze niet meer, dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Na een aantal andere partijen gesproken te hebben en hier en daar wat bezoeken aan bakkende collega’s, waren we er toch nog niet helemaal uit. Ik wilde nog wat meer vergelijkingsmateriaal, toen iemand mij op Daub en HTI wees. Ik ben zelf al 37 jaar werkzaam in de branche, maar Fons van den Heuvel kende ik nog niet. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen, maar het maakte mij ook ietwat sceptisch. Achteraf ongegrond, want Fons treedt nou eenmaal niet zo snel op de voorgrond. Hij moet het vooral hebben van mond-tot-mond reclame.” PREMIUM MERKEN De grootste zorgen voor Adriaan waren snel weggenomen, toen hij ook van collega-bakkers hoorde over de goede service en nazorg die HTI biedt. “Wij kiezen hier voor de Mercedessen en BMW’s van de machinebouw. Alleen maar premium merken en leveranciers dus. We willen niet stil komen te liggen, maar mocht het onverhoopt gebeuren, wil ik goed en snel geholpen worden. In de gesprekken met onder meer Ko van Daalen van BROOD&KO kwam naar voren dat ik me daarover geen zorgen hoefde te maken bij HTI. De service is top geregeld. Toen we ook nog onder meer bij Ko zagen hoe goed de Daub-ovens bakken, hebben we de knoop doorgehakt.” PLUSPUNTEN Een andere voorwaarde die de bakkers van Bakkerij van Heeswijk hadden was dat alle koppels en platen die in de bakkerij gebruikt worden, in beide ovens moesten passen. “Daar kon Fons ook allemaal in tegemoet komen, dus wij bakken zodoende nu alweer twee jaar met Daub. De ervaringen tot nog toe zijn heel goed. Mijn bakkers geven aan dat ze geweldig kunnen doorbakken. De Thermo-Roll houdt zijn temperatuur namelijk heel goed vast, waardoor ons grootbrood goed ‘aangepakt’ wordt. Dat komt de kwali- teit van onder meer de korst echt ten goede.” Andere voordelen van de Thermo-Roll worden door Adriaan opgesomd. “We kunnen vier ovens op één ketel laten branden. Dat bespaarde ons geld, maar ook ruimte. Elke vierkante meter in de bakkerij is natuurlijk kostbaar, dus wij zijn blij dat de ketel in een afgesloten ruimte boven de bakkerij staat. Je kunt daarnaast de vier ovens apart van elkaar instellen en de touchscreen is op de oven geplaatst, wat meer ruimte scheelt. Er zijn nog veel meer plus- punten, dus ik kan nog wel even doorgaan, maar dit is wat bij ons echt de doorslag gaf als het om de oven gaat. De servicegerichtheid van HTI en de korte lijnen gaven de doorslag als je kijkt naar de leverancier. Fons is altijd mobiel bereikbaar, 24 uur per dag. Je wordt dus snel geholpen, mocht het nodig zijn. Dat is een prettige gedachte. KWALITEIT Of Adriaan tevreden is met zijn keuze tot nog toe? “Absoluut. Het zijn serieuze investeringen waar je het over hebt, en je moet niet over één nacht ijs gaan, maar HTI heeft alle beloften waargemaakt. Wij zijn een echte broodbakker en 86% van onze omzet komt van het grootbrood. Dan willen we de kwaliteit ook optimaal hebben. Dat vergt goede ovens. Met de Thermo-Roll hebben we de kwaliteit van ons brood nog verder verbeterd en we hebben onze capaciteit verhoogd waardoor we een volgende stap kunnen zetten en nog flexibeler zijn. Je mag wel stellen dat we blij zijn met onze keuze voor Daub en HTI dus en dat zal ik mijn collega’s die ernaar vragen ook blijven vertellen.” Meer informatie: HTI Bakkerijtechniek Tel. + 31 (0)24 6415848 | www.htibakkerijtechniek.nl Bakkerij Van Heeswijk heeft vier Daub Thermo-Roll ovens

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4