NBT magazine nr5 online editie

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 9 34 O v e n s Daarbij is het contact met Fons en zijn serviceteam heel goed. Niet dat we ze vaak hoeven te bellen, want we hebben gelukkig nog nooit stilgestaan.” De bakkwaliteit van de Daub Thermo-Roll ovens waren bij Gertjan al bekend. “We werken al elf jaar met Daub en de ovens bakken geweldig constant en je kunt achter elkaar doorbakken, omdat de oven de temperatuur goed vasthoudt. Natuurlijk zijn dit soort ovens duurder dan rotatieovens, maar wij kiezen voor kwaliteit en dan zit je bij Daub goed. Vooropgesteld: er zijn geen slechte ovens meer tegenwoordig, dus dan gaat je gevoel en je ervaring ook meespelen. Dat is ook een reden waarom we weer voor HTI en Daub gekozen hebben.” CO MEIJSSEN Het is al meermaals voorgekomen dat collega-bakkers aan Gertjan vragen met welke oven hij bakt en waarom. Hij legt ze dan ook graag uit dat hij voor Daub gekozen heeft door de goede bakkwaliteit van de ovens, de zekerheid die het zijn bakkers biedt en de betrouwbaarheid van de leverancier. “Zo kwam ik ook in gesprek met Co Meijssen van Broodbakker Simon Meijssen. Hij was op zoek naar een nieuw type oven en vroeg mij naar mijn voorkeur. Hij is hier geweest om zelf te ontdekken waarom wij zo fijn werken met Daub en hij heeft op basis van zijn eigen voorkeur een keuze gemaakt.” Dat beaamt Co Meijssen. “Tijdens een door Royal Steensma georganiseerde reis naar Oostenrijk vroeg ik aan mijn collega’s Adriaan van Heeswijk en Gertjan Kerssens welke merk en type oven zij mij adviseerden. Ze waren unaniem: Daub.” Bakkerij Piet Kerssens beschikt over drie Daub Thermo-Roll ovens

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4