NBT magazine nr5 2020 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 0 28 O v e n s In de bakkerij in Hoorn treffen wij Rein in opperbeste stemming. De plaatsing van de vier nieuwe Heuft ovens is achter de rug en er zijn nog wat kleine afwerkingsklusjes die op dat moment gedaan worden. “Het was wel een heel project”, zo is Rein eerlijk. “Eigenlijk was het meer een gigantische operatie. In totaal heeft het drie weken geduurd voordat we konden bakken. Eigenlijk wil je dat niet, want we moesten ons allemaal in allerlei bochten wringen om ons brood te blijven produceren, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard. “ NIET MEER VAN DEZE TIJD In de bakkerij in Hoorn werd voorheen met twee grote Becker Thermosifon ovens gebakken. “Twee enorme ovens van 38 jaar oud, die een grote capaciteit hadden (600 broden per uur), maar ze waren op. Het was tijd voor vervanging. De wagens waren ook zwaar, waardoor het niet makkelijk was om de ovens te vullen. Het was gewoon niet meer van deze tijd. Daarom gingen we kijken naar de mogelijkheden. We willen op termijn ook uit de nachtproductie door remrijskasten te installeren, dus waren we op zoek naar moderne, goede ovens.” COLLEGA’S “Door de jaren heen hebben we wat extra capaciteit erbij gekregen op ovengebied, maar we hebben wat ongelukkige keuzes gemaakt. Er worden altijd gouden bergen beloofd, maar helaas komt dat niet altijd uit. Dat zorgde er bij ons voor dat we nu weloverwogen te werk zijn gegaan en bij collega’s in het land informatie hebben ingewonnen. Daarbij kenden wij de mensen van EverBake goed en is nagenoeg alle roestvrijstaal wat je hier in de bakkerij ziet bij hun gekocht. Daarom hebben we gekeken naar Heuft en alle verhalen die we hoorden waren louter positief. Je gaat dan toch op je gevoel en de verhalen van collega’s af. Daarom de keuze voor Heuft.” GROOT PROJECT Toen de keus was gemaakt eind vorig jaar, werd als initiële datum begin juli gepland om over te gaan op plaatsing. “We hebben het even een paar maanden uitgesteld mede door alle ontwikkelingen, waardoor we begin september pas konden beginnen. Zoals gezegd was het een groot project. Eerst moesten de oude Becker-ovens gesloopt worden en dat had al wat voeten in aarde. Daarna konden de nieuwe ovens geplaatst worden, maar gelukkig ging dat BROOD- EN BANKETBAKKERIJ OTTEN is klaar voor de toekomst met HEUFT VTR VULKAN THERMO ROLL OVENS ALS OUDSTE OVENBOUWER VAN DUITSLAND BIEDT HEUFT EEN SCHAT AAN ERVARING BIJ HET ONTWIKKELEN EN BOUWEN VAN ALLE BEKENDE OVENSYSTEMEN EN HEEFT DAARMEE EEN GEWELDIGE REPUTATIE OPGEBOUWD. OOK IN ONS LAND – WAAR EVERBAKE GROUP VERANTWOORDELIJK IS VOOR DE VERKOOP EN SERVICE VAN HEUFT – HEEFT DE DUITSE OVENSPECIALIST EEN UITERMATE GOEDE NAAM EN BAKKEN VEEL BAKKERS NAAR VOLLE TEVREDENHEID MET DE HEUFT-OVENS. JUIST DAT WAS VOOR REIN OTTEN VAN BROOD- EN BANKETBAKKERIJ OTTEN UIT HOORN DE DOORSLAGGEVENDE FACTOR OM TE KIEZEN VOOR HEUFT TOEN HIJ NIEUWE OVENS ZOCHT. ZODOENDE STAAN ER IN DE BAKKERIJ NU VIER SPLINTERNIEUWE VTR VULKAN THERMO ROLL OVENS.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4