NBT Magazine Nr5-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 1 19 A D V E R T E N T I E Inholland (hbo, toegepast onderzoek en het IJscentrum (opleiding ambach- telijke ijsbereiding) praktijklessen in het gebouw. Dit schooljaar komen Albeda (mbo, bakkerijopleiding) en Essensor (sensorisch marktonderzoek) daar bij. Samen met FIA-ambassadeurs Hidde de Brabander (Meester Patissier) en Tim Kan (master chef Aziatische keuken) worden de food stu- denten getriggerd tot het uiterste te gaan. GESPREKSPARTNER Met de komst van de FIA-bedrijvenvereniging wordt er voor gezorgd dat de juiste richting wordt gegeven aan de doorontwikkeling van de opleidingspro- gramma’s, de onderzoekstrajecten naar gezonde en duurzame grondstoffen, producten en productietechnieken en de imago verbeterende activiteiten. Het onderwijs heeft daarmee een volwaardige, eenduidige gesprekspartner. Via werkgroepen rond opleiden, onderzoek en imago/communicatie waarin bedrijfsleven, scholen en overheid zijn vertegenwoordigd, wil de FIA proactief komen tot de juiste acties. Het mooie aan de FIA is verder dat de bedrijven bijdragen aan de opleidingen door middel van stages, gastlessen, masterclasses, onderzoeksopdrachten, rond- leidingen en opleidingsmogelijkheden op locatie bij de deelnemende bedrijven. OOK DEELNEMEN? De FIA-bedrijvenvereniging telt momenteel 15 bedrijven, en groeit snel. Het bestuur wordt gevormd door Royal Steensma, Friesland Campina, Bakkerij De Paauw, Van der Linde Catering + Evenementen en SOCOCO Coffee. Met steun van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). Dit najaar vindt er een partnerbijeenkomst plaats in de FIA om de plannen voor de rest van 2021 en 2022 verder vorm en inhoud te geven. Geïnteresseerde bedrijven die willen deelnemen aan de FIA-bedrijvenvereniging of aanwezig willen zijn bij de partnerbijeenkomst, kunnen zich (voor meer informatie) melden bij projectleider Hilco Wagenaar: h.wagenaar@steensma.com. Meer informatie is te vinden op de website: www.foodinnovationacademy.nl .

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4