NBT Magazine Nr5-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 2 1 42 O v e n s “VEEL INDUSTRIËLE BAKKERIJEN OVER DE HELE WERELD BAKKEN BROOD, HAMBURGERBROODJES, BLADERDEEGPRODUCTEN, SNACKS, PIZZA EN FLATBREAD, OF CAKE- EN TAARTPRODUCTEN IN PRODUCTIE-TUNNELOVENS. DE VOORDELEN VAN EEN TUNNELOVEN IN EEN PRODUCTIELIJN ZIJN GROOT, WANT ZE BRENGEN CONTINUÏTEIT, EFFICIËNTIE EN PRODUCTIVITEIT NAAR DE BAKKERIJ. HET DRAAIT ALLEMAAL OM HET BAKKEN VAN VEEL MOOIE PRODUCTEN EN HET HEBBEN VAN GEZONDE MARGES EN OMZET.” AAN HET WOORD IS REMCO BIJKERK, PRODUCT MANAGER OVENS AMF DEN BOER. HIJ GAAT IN DIT INTERVIEW DIEPER IN OP DE VOORDELEN VAN TUNNELOVENS EN WELKE MOGELIJKHEDEN AMF DEN BOER ALS SPECIALIST OP DIT GEBIED KAN BIEDEN, MAAR VERTELT ONS OOK OVER EEN BIJZONDER DUURZAME NIEUWE TUNNELOVEN. AMF DEN BOER ZET STERK IN OP DUURZAAMHEID Op ovengebied zijn er natuurlijk vele mogelijkheden en aanbieders. AMF Den Boer is al honderd jaar een gevestigde naam in de bakkersbranche met haar eigen ovens. Als we Remco vragen naar de voordelen van een tunneloven, begint hij meteen een aantal onderscheidende kenmerken op te sommen. “De tunnelovens bakken de producten met een constante hoge kwaliteit, op een constante temperatuur, in een gesloten omgeving. De ovens zijn zeer goed geïsoleerd waardoor de warmte in de oven blijft en die warmte is nuttig voor het bakken. Door een continue invoer- en uitvoersystemen, met aangebouwde transportlijnen van AMF Den Boer is dit allemaal makkelijk te realiseren. Waar draait het om in de bakkerij tegenwoordig? Efficiënte productielijnen; een constante hoge kwaliteit draaien op hoge snelheid. Op die manier is de industriële bakkerij in staat de volumes te leveren die nodig zijn voor de supermarkten, quick service restaurants en fastfood restaurants in Nederland en over de hele wereld." Remco Bijkerk

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4