NBT Magazine nr 5 2023 Online

NBT MAGAZINE NR 5 2023 13 iba.TOPIC Dit jaar onderscheidt IBA zich ook door specifieke workshops en presentaties. Denk aan onderwerpen als foodtrends, artisanale bakkerij, gezondheid en duurzaamheid, maar ook digitalisering, totaaloplossingen en kwaliteitsmanagement. Deze onderwerpen belichten de belangrijkste trends in de branche, brengen vraag en aanbod bij elkaar en kijken naar de toekomst. Het onderwerp foodtrends gaat bijvoorbeeld over hoe de eetcultuur zich ontwikkelt, welke nieuwe producten de wereldwijde bakkerij-industrie presenteert en welke mogelijkheden alternatieve ingrediënten bieden. Op het gebied van ambachtelijke bakkerij draait alles om traditionele en moderne ambachten, vakopleidingen en cultuur. Gezondheid gaat over eetgewoonten: de behoefte aan verse, evenwichtige, gevarieerde en kwaliteitsvolle voeding is ook een belangrijk aspect van nieuwe bedrijfsmodellen en het afstemmen van de focus op veranderende klantenbehoeften. Duurzaamheid Duurzaamheid is een ander belangrijk aandachtspunt: thema’s hier zijn onder meer het gebruik van regionale en seizoensgebonden producten, de mogelijkheid van ecologische verpakkingen en energie- en hulpbronnen besparende productie. Onder de noemer digitalisering presenteert IBA nieuwe manieren en methodes voor de bakkerij-industrie: van procesoptimalisatie en automatisering via kunstmatige intelligentie tot de mogelijkheid om klantloyaliteit te vergroten via nieuwe verkoopkanalen en directe communicatie. Lex van Houten, Regional Marketing Manager, AMF Bakery Systems (Hal C2 stand 110) legt uit: “We zijn verheugd dat IBA 2023 eindelijk weer doorgaat en dat we onze producten en innovaties ter plaatse in München kunnen presenteren. Het thema duurzaamheid is voor ons bijzonder belangrijk. Met slimme, digitale oplossingen met behulp van AI en machine learning, bakken op waterstof en elektrisch bakken, willen we ons steentje bijdragen aan een veilige toekomst van de bakkerij-industrie. We kijken ernaar uit om in oktober van gedachten te wisselen over deze en andere onderwerpen.” Exposanten uit Nederland Wat bezoekers verder mogen verwachten zijn natuurlijk een groot aantal Nederlandse exposanten, zoals onder meer AMF Bakery Systems, Ashworth Belts. Bakon food Equipment, Baktec, Bandall, Boix Europe, Bolidt Synthetic Products & Systems, Cake Concepts, Daub Bakery Machinery, Dijko Ovens, Divardy Bakery Services, Everbake Group, Hoba, Jasca Bakery technology, Royal Kaak, Kalmeijer, KeyBAKE, KOMA, Niverplast, Pcdata, Primus Wafer Paper, Rademaker, Rens Bakery Solutions, Rinc Industrial Bakery Systems, Shuffle-Mix, Sonneveld, Technisch Buro Kortlever, Tribelt, Unispray, Verhoeven Family of Companies, Weber Cooling, Willemse & Van Engelen. Voor verdere informatie en het plannen van een bezoek, kijk op www.iba.de.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4