NBT Magazine nr 5 2023 Online

NBT MAGAZINE NR 5 2023 51 Laurens Versteeg en Kees van der Woerd Veenhuizen apparatuur Laurens Versteeg is commercieel adviseur bij Veenhuizen en gaat dieper in op wat zij hebben geleverd: "Bij Echte Bakker Van der Woerd in Zeist hebben we drie MIWE Roll-in ovens geïnstalleerd. Deze rotatieovens geven een optimaal bakresultaat van al onze producten. Ze kunnen worden verwarmd met olie, gas of elektriciteit en blinken uit in energie-efficiëntie. Deze ovens leveren indrukwekkende prestaties die resulteren in uitstekende bakresultaten. Van der Woerd heeft gekozen voor de gasgestookte variant. Daarnaast hebben we twee MIWE GVA remrijskasten geplaatst, elk geschikt voor zes karren. Het gebruik van een remrijskast is van essentieel belang in de ambachtelijke bakkerij omdat het zorgt voor consistentie en kwaliteit in de bakproducten. Daarnaast geeft het de bakker de mogelijkheid om het bakmoment later op te starten en hierdoor zijn eigen sociale leven te verbeteren.” “Door nauwkeurige controle van de temperatuur, luchtvochtigheid en tijd kunnen de bakkers het deeg laten rijzen tot de gewenste baktijd in de morgen, wat resulteert in heerlijk vers brood en gebak. Verder hebben we een grote vriescel en koelcel geïnstalleerd, die zijn ontworpen met een handig modulair bouwsysteem waardoor we snel en eenvoudig professionele koel- en vriescellen kunnen bouwen, passend bij vrijwel elke beschikbare ruimte. Ook beschikt de banketbakkerij over een luikenvriescel waar de banketbakkers hun product op platen en in korven kunnen bewaren. Ten slotte hebben we LG airconditioning in zowel de bakkerij als het kantoor geïnstalleerd. Hiermee kan de bakkerij comfortabel koel gehouden worden in de zomer en warm in de winter. Ook hebben we op maat gemaakte koelwerkbanken en reguliere werkbanken geleverd om aan de specifieke behoeften van de bakkerij te voldoen." Geschiedenis Kees van der Woerd stamt af van een echte bakkersfamilie, waarbij beide grootvaders hun roots hadden in de Niessen bakkersfamilie. De ene grootvader beheerde een slagerij in Amerongen onder de naam Niessen, terwijl de andere grootvader een bakkerij runde onder de naam Van der Woerd in Eck en Wiel. In 1996 namen Kees en Mariska het pand van De Heus over en begonnen ze hun eigen bakkerij. Mariska had op dat moment al twee jaar lang ervaring opgedaan om de fijne kneepjes van het vak te leren. In 2002 werd de naam officieel gewijzigd naar Kees van der Woerd en werd het bedrijf lid van het Echte Bakkers Gilde. In 2003 werd de winkel van Kees' ouders in Eck en Wiel bij het bedrijf gevoegd. In het begin van 2011 verhuisde deze winkel en vestigde zich in het voormalige postagentschap in Eck en Wiel. Daarnaast besloten Kees en Mariska om de winkel van Jan van de Pol op de Tuindorpweg in Maarn over te nemen. In 2023 hebben Kees en Mariska maar liefst drie filialen, gevestigd in Zeist, Maarn en Doorn, waarmee ze hun passie voor bakken en hun familietradities voortzetten. De bakkerij in Zeist heeft een aanzienlijke transformatie ondergaan en is nu volledig klaar voor de toekomst. Met een grondige renovatie en modernisering van de faciliteiten hebben zij een solide basis gelegd voor groei en succes in de komende jaren. Meer informatie: Veenhuizen Tel. 0342-472410 | www.veenhuien.nl info@veenhuizen.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4