NBT Magazine nr 5 2023 Online

NBT MAGAZINE NR 5 2023 55 RETRO Lees verder op de volgende pagina >> ‘ALS EEN MEDEWERKER PLEZIER HEEFT, SLAAT DAT OOK OVER OP DE KLANT’ In een tijd waarin veel bakkerijen worstelen om het hoofd boven water te houden, blijft Bakkerij ’t Kraayennest gestaag groeien. Al sinds 1937 staat deze ambachtelijke bakkerij voor kwaliteit, tevreden medewerkers en goede service. Met elf winkels in en rondom Nijmegen en een vierde generatie die klaarstaat om het stokje over te nemen, is ‘t Kraayennest bij uitstek een voorbeeld van een traditionele familiebakker. Voor een kijkje in de keuken bij de succesvolle Bakkerij ’t Kraayennest spreken we af met Harry van Kraaij en zoon Henk op de productielocatie in Nijmegen. Harry is momenteel algemeen directeur, terwijl Henk afdelingsleider is en wordt klaargestoomd om zijn vader op te volgen. “We hebben daarvoor nooit een keiharde deadline gesteld, maar het loopt zoals het loopt”, zegt de 29-jarige Henk. “Daar komt veel bij kijken, omdat we zo hard groeien. Het is wel zeker dát het gaat gebeuren, maar ik wil eerst nog veel leren en alle afdelingen van het bedrijf leren kennen. Ik verwacht dat dit nog zeker vijf jaar duurt. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik het bedrijf ooit zou overnemen, maar sinds een jaar of twee durf ik dat ook echt uit te spreken. Ooit begon ik op de markt met de verkoop aan de consument en langzaamaan kwam er steeds meer bij. Dat ik op termijn het stokje van mijn vader overneem, vind ik prachtig.” Henk en Harry van Kraaij

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4