NBT Magazine nr 5 2023 Online

NBT MAGAZINE NR 5 2023 57 Het bedrijf vierde die titel op ludieke wijze. “Omdat we onszelf associëren met kwaliteit, hadden we een cateraar met chef-koks geregeld”, vertelt Harry. “De hele dag konden medewerkers dineren, terwijl het management de bediening was. Collega’s hebben het daar nu nog steeds over. Het mooie van de prijs is dat het iets over je hele organisatie zegt. En dan maakt het niet uit of je in het managementteam zit of schoonmaker bent. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Collega’s zijn ook echt trots op de prijs. We hebben shirts laten maken met ‘Top Bakker van het jaar’ erop en sommigen dragen die zelfs in hun vrije tijd. Dat is natuurlijk heel leuk om te zien.” Henk vult aan: “Tijdens de wedstrijd word je op veel punten getoetst, zoals voedselveiligheid, productkwaliteit, administratie, etikettering en klachtenbehandeling. We stonden ver boven de nummer twee en dat is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Met name op het gebied van professionaliteit, wet- en regelgeving en etikettering scoorden we hoog. De prijs heeft betrekking op de zakelijke sector, niet op de consument in de winkels. Daarom dragen we het ook niet uit in de winkels. Dat we Top Bakker van het jaar zijn, versterkt ons huidige klantenbestand. Voor hen is dat een extra reden om klant te blijven en misschien uit te breiden met onze producten.” Twintig winkels De groei van Bakkerij ’t Kraayennest zet door. In februari opent het bedrijf alweer de volgende winkel in Nijmegen. Harry heeft duidelijk voor ogen hoe hij de komende jaren voor zich ziet. “We willen naar twintig winkels met korte lijnen en veel herkenbaarheid. Dat moet langzaam gebeuren. Eigenlijk precies op de manier zoals we dat altijd hebben gedaan. Er komen nog een hoop bakkerijen zonder opvolger aan en die moeten iets gaan doen. Wij kunnen daar wat in betekenen en een oplossing zijn op het gebied van overname. Dit is hét moment voor bakkers om eruit te stappen, als ze geen opvolging kunnen realiseren. Als je dat te lang uitstelt, wordt het lastig om alles op tijd te regelen.” Toekomstig algemeen directeur Henk besluit: “Wie weet lopen we over twee maanden weer tegen iets nieuws voor ons assortiment of de manier van werken aan. We staan overal voor open. Ook als het gaat om circulair produceren, timmeren we hard aan de weg. We willen bovendien andere bakkers stimuleren om daarmee aan de slag te gaan. Alles wat we doen, moet in het teken staan van de groei van het bedrijf en de branche. Soms betekent dat ook dat we ergens afscheid van moeten nemen. Voor nu gaan we lekker door en kijken we ernaar uit om in februari onze twaalfde winkel te openen.” Meer informatie: Bakkerij ’t Kraayennest Tel. +31 (0)24 358 54 04 | www.kraayennest.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4