NBT Magazine nr.6 2017

R e t r o NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 1 7 48 In het Zuid-Limburgse Hoensbroek is de bakkerij inclusief winkel van Echte Bakker Peter Hagedoren terug te vinden en de vijf andere winkels van de Limburgse bakker zijn in de nabije omgeving (Brunssum, Heerlen, Beek en Oirsbeek) gesitueerd. “In 1938 startten mijn opa en oma met een eigen bakkerij en zij hebben een prachtig bedrijf neergezet, dat mijn vader en oom vervolgens voortzetten. Sinds 1995 ben ik samen met mijn vrouw Saskia verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bakkerij en zijn we uitgegroeid van twee naar zes winkels”, zo vat Peter kort de historie van het familiebedrijf samen. KWALITEITSBAKKER Als wij in Hoensbroek aankomen valt ons een aantal banners, vlaggen en ander point-of-sale materiaal op waaruit blijkt dat Peter Hagedoren onder meer de beste (luxe) vlaaien van Limburg maakt. “We proberen de bovenkant van de markt te bedienen met de meest hoogwaardige producten. Dat houdt in dat we de beste grondstoffen gebruiken en geen concessies doen wat betreft kwaliteit. Dat doen we met volwaardige arbeidskrachten, volwassen mensen die weten wat ze doen. We groeien de laatste jaren tegen de stroom in en dat heeft natuur- lijk mede te maken met de mooie producten die we maken.” VAKWEDSTRIJDEN Dat mag Peter zeggen, want zijn producten zijn meermaals onderscheiden. De Beste Limburgse luxe vlaaienbakker van 2015 & 2017, de beste nonnevotten van Limburg én ook nog de beste kerststollen van Nederland. Peter is dan ook een voorstander van het deelnemen aan vakwedstrijden. “Het houdt je toch scherp en je bent door het deelnemen aan wedstrijden continu aan het kijken wat je kunt verbeteren. Ik vind ook dat iedere bakker mee zou moeten doen aan een vakwedstrijd. Het gaat echt niet zozeer om winnen. Om in de top 5 te komen moet je goede producten maken, maar om te winnen heb je geluk nodig. We hebben in onze bakkerij gelukkig te maken met vakmensen die passie hebben voor hetgeen wat ze doen. Een mooi voorbeeld vind ik onze chef patisserie Sjef Dormans, die altijd met heel veel trots zijn producten van nul af maakt. Hij was trouwens ook degene die dit jaar de winnende luxe Limburgse vlaai maakte.” EIND OKTOBER KREGEN WIJ VIA HET BAKKERSPERSBUREAU EEN OPVAL- LEND PERSBERICHT TOEGESTUURD. BAKKER PETER HAGEDOREN UIT HOENSBROEK RIEP DAARIN CONSUMENTEN EN BEDRIJVEN IN ZIJN REGIO OP OM CADEAUS, RELATIEGESCHENKEN EN KERSTPAKKETTEN VOORAL TE KOPEN BIJ LOKALE BEDRIJVEN. “ER IS ZOVEEL MOOIS EN LEKKERS TE KOOP IN ONZE EIGEN REGIO. IEDEREEN WIL EEN GOEDE LEEFBAARHEID IN ZIJN EIGEN WIJK. DAARVOOR KUNNEN WE ALLEMAAL HET GOEDE VOORBEELD GEVEN. ALS WE ONZE CADEAUS ALLEMAAL VIA INTERNET VAN VER WEG HALEN DAN DRAAGT DAT NIET BIJ AAN DE LEEFBAARHEID”, ALDUS PETER HAGEDOREN. WIJ WAREN DOOR DEZE OPROEP METEEN GETRIGGERD OM DE ACHTERLIGGENDE GEDACHTE ACHTER DIT TE BERICHT TE WETEN TE KOMEN EN DUS REDEN WIJ RICHTING HOENSBROEK OM PETER TE SPREKEN. BAKKER PETERHAGEDOREN ROEPT ZIJN KLANTEN OP VOORAL LOKAAL TE KOPEN Peter Hagedoren met de prijs voor beste kerststollen van Nederland

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4