NBT-magazine n6-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 2 1 32 J u b i l e u m A D V E R T E N T I E EEN VAN DE BEKENDSTE BROODBAKKERS VAN NEDERLAND, HET VLAAMSCH BROODHUYS, VIERT DIT JAAR ZIJN 25-JARIG JUBILEUM. VOORMALIG CHEF IN STERRENRESTAURANTS DIMITRI ROELS EN ZIJN VROUW DIANTE INTRODUCEERDEN MET HUN BAKKERIJ EEN NIEUWE BELEVING VAN BROOD. IN DE AFGELOPEN KWART EEUW OPENDEN ZE ZESTIEN BAKER’S CAFÉS EN BRACHTEN HORECA EN CONSUMENTEN AAN HET ZUURDESEMBROOD. HET JUBILEUM WORDT ONDER ANDERE GEVIERD MET DE INTRODUCTIE VAN PAIN TOUSSAINT – EEN MODERN ZUURDESEMBROOD 2.0. TEVENS WORDEN ER DIVERSE FESTIVITEITEN GEORGANISEERD IN HET RECENT GEOPENDE BAKER’S CAFÉ IN SCHIEDAM, OOK WEL DE PROEFTUIN VAN VLAAMSCH BROODHUYS GENOEMD. 25-JARIG VLAAMSCH BROODHUYS BRACHT NEDERLAND AAN HET ZUURDESEMBROOD Oprichter Dimitri Roels heeft in Nederland een pioniersrol gespeeld bij de introductie van kwaliteitsbrood bij het grote publiek. Het is van begin af aan zijn missie om mensen weer bewust te laten genieten van brood. STERRENRESTAURANTS Hoewel hij al op jonge leeftijd in contact kwam met het bakkersvak, wilde hij in eerste instantie chef-kok worden. Zijn studie en eerste werkervaring brachten hem binnen in de sterrenkeukens van Nederland, België en Frankrijk, zoals De Swaen in Oisterwijk, toen nog met Cas Spijkers als chef- kok, driesterrenrestaurant Comme Chez Soi van Pierre Wynants in Brussel en het gelijknamige restaurant van Joël Robuchon in Parijs. In Frankrijk maakte hij kennis met Max Poilâne, dé autoriteit als het om zuurdesembrood gaat. Dat wakkerde het vuur verder aan en gaf Dimitri de overtuiging dat dit het brood van de toekomst zou gaan worden. ECHT BROOD Met de ervaring in sterrenrestaurants op zak kwam hij toch weer terug bij de oorsprong van zijn culinaire passie: brood. Niet het brood dat toen alom verkrijgbaar was in Nederland, want dat leek volgens hem nergens op, maar echt brood. Brood met geur en smaak en een knapperige korst. Hij wilde mensen wakker schudden en heeft het geluk dat hij getrouwd is met een vrouw die zijn visie deelt. In 1996 begonnen Dimitri en Diante met hun Vlaamsch Broodhuys voedzaam en smaakvol zuurdesembrood te bakken. WAAR AMBACHT EN AUTOMATISERING SAMEN KOMEN EEN COMPACTE MACH I NE VOOR DE AMBACHTE L I J KE BAKKER I J De minirex Multi Een flexibele opbolmachine met een enorm gewichtsbereik (8 tot 330 gram), uitbreidbaar met o.a. een langmaker of rustkastje met stempelinstalatie. We helpen u graag met de oplossing voor uw bedrijf. Koenig Benelux I De Vort 2a I 4225SJ Noordeloos I +31.183.6828.68 I info_nl@koenig-rex.com I www.konig-rex.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4