NBT-magazine n6-2021 Online

NB T M a g a z i n e n r 6 2 0 2 1 33 A D V E R T E N T I E Sindsdien lieten ze topchefs en later ook de Nederlandse huishoudens kennis maken met, zoals zij zeggen: brood zoals brood bedoeld is. Nu, 25 jaar later, is Vlaamsch Broodhuys gegroeid tot een bedrijf met zestien – binnenkort 19 - Baker’s Cafés in zes steden, diverse shop-in-shops en een webshop met bezorgservice. FESTIVITEITEN Ter ere van het zilveren jubileum worden het hele jaar door diverse festiviteiten georganiseerd in het meest recent geopende Baker’s Cafe in Schiedam. Deze winkel, met een geheel nieuw concept, wordt ook wel de proeftuin van Vlaamsch Broodhuys genoemd. Het jaar wordt afgesloten met een hoogtepunt: de introductie van een geheel nieuw brood , geïnspireerd op zoon Toussaint, ook wel zuurdesembrood 2.0 genoemd. Twee van de drie bakkerszonen hebben al een eigen brood: Pain ‘Christophe’, gemaakt van roggezuurdesem met lijnzaad en zoutkristallen op de knapperige korst, is vernoemd naar de oudste zoon. Naar Julius, de middelste zoon, werd een speltbrood vernoemd ‘Julius Spelt’; een woordgrapje vanwege zijn dyslexie. Voor de benjamin is lang gebroed op een mooie broodsoort, maar dit jaar is het dan eindelijk zover: Pain Toussaint – het jongste lid van de broodfamilie – ligt vanaf 2022 in de Baker’s Cafés.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4