NBT Magazine nr 6-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2023 15 OLIEBOLLEN SONNEVELD: “BLIJF JOUW FRITUURASSORTIMENT HERONTDEKKEN” Frituurproducten nemen een essentiële plaats in binnen het assortiment van de moderne bakkerij. Ze bieden niet alleen een smakelijke toevoeging aan het aanbod, maar ze vormen ook een strategische troef voor het genereren van extra omzet. Kwaliteit is de sleutel tot succes in deze markt. Steeds meer bakkers hebben het hele jaar door de frituurpan pruttelen. Vooral producten zoals quarkini's, churros, donuts en Berlinerbollen worden door consumenten beschouwd als luxe lekkernijen die passen bij een kopje koffie, als traktatie op het werk of bij feestelijke gelegenheden. Niet alleen met oliebollen kunnen bakkers onderscheiden, ook donuts bieden aanzienlijke groeikansen. Vooral onder Generatie Z zijn donuts razend populair, en het aanpassen van de vorm, kleur, vulling en topping kan het verschil maken. Kwarkbollen Het is interessant om een breder publiek aan te spreken, inclusief degenen die bewust bezig zijn met hun gezondheid. Etienne Verhoef, Category Manager bij Sonneveld, adviseert om een variatie aan te bieden, zowel grotere als kleinere oliebollen, en om naast de traditionele oliebol ook Quarkballs te verkopen, vanwege hun gezondere imago. Verhoef benadrukt dat frituurproducten voor alle consumenten geschikt zijn. Ook diegenen die wat meer op hun gezondheid letten. Etienne Verhoef: “Voor de bewustere consument, kun je door de portiegrootte aan te passen ze de optie bieden om genieten van een kleine snack. Bied bijvoorbeeld kleine gefrituurde kwarkbolletjes aan, gemaakt met de VAMO Kwarkbolletjes Mix. Het handzame, kleine formaat maakt ze ideaal voor onderweg of als kleine snack.” Trends Qua oliebollentrends wijst Etienne Verhoef erop dat de meeste consumenten de voorkeur geven aan de klassieke oliebol. Toch is er ruimte voor creativiteit, aldus Verhoef. “Denk aan hartige varianten als spek en ui of boerenkool, of oliebollen gevuld met rozijnen, stukjes appel en kaneel. Als ik nog een tip mag geven, raad ik de vullingdragende Sonnet Oliebollenmix aan. Deze mix is geschikt om rijke of zeer rijke vullingen te dragen en heeft door de lage vetopname een korte afbeet en een verfijnde oliebollensmaak. Vorig jaar zagen we de opkomst van de tompoucebol, een trend die blijft groeien. De populariteit van deze lekkernij ligt in de combinatie van de knapperige oliebol, gevuld met banketbakkersroom en overgoten met zoet glazuur. Het lijkt sterk op de 'crompouce' trend die momenteel op TikTok te zien is, maar dan in de vorm van een oliebol. Bovendien zien we steeds meer oliebollen geïnspireerd op dranken zoals koffie of espresso, en koekjes zoals oreo of speculaas.” “In een markt die voortdurend zich zelf opnieuw uitvindt en toch ook dicht bij zijn kern en tradities blijft, is het aan te raden om jouw frituurassortiment steeds weer te herontdekken. Maak gebruik van de gelegenheid om uit te blinken en laat de klanten genieten van een ongekend lekkere producten!” Meer informatie: Sonneveld Group B.V. Tel. +31 (0)78 6442525 | www.sonneveld.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4