NBT Magazine nr 6-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2023 7 vanwege de belasting van nachturen. “Het feit dat een van hen ervoor koos zijn baan op te zeggen, geeft aan hoe problematisch dit issue is. Het nachtwerk kan bakkers zwaar belasten en hun werk-privébalans verstoren. Dit was voor mij de aanleiding om het productieproces te heroverwegen en te optimaliseren. De aanpassingen, waaronder de aanschaf van nieuwe ovens en de koeler, stellen mij in staat om op termijn flexibeler om te gaan met werktijden, wat kan bijdragen aan het behoud van personeel.” Terwijl Arjan met zijn aanpak van het productieproces vooruitstrevend is, is hij in Nederland binnen de bakkersbranche een van de weinigen die het zo doet. “Niet iedereen kan zomaar de benodigde investeringen doen en doordat het een traditionele branche is, staan bakkers niet altijd open voor vernieuwingen. Mijn vader, die onze bakkerij oprichtte, loopt af en toe nog rond in de zaak en stond er wel even van te kijken toen ik vertelde wat we van plan waren. Slechts enkele andere bakkers hebben vergelijkbare stappen genomen.” Samenwerking met Burnex De samenwerking tussen Arjan en Burnex, die zowel de ovens van HEIN als de vacuümkoeler van Weber levert, is al jaren uitstekend. “Sinds ik zeven jaar geleden de eerste HEIN-oven kocht, heb ik altijd een goede relatie onderhouden met Burnex. De recente samenwerking, waarbij de ovens en de koeler werden geïnstalleerd via het dak met behulp van een kraan, was een flinke uitdaging. Het succesvolle verloop van dit complexe proces is grotendeels te danken aan de samenwerking met Burnex. Ze hebben zich bewezen als een betrouwbare partner die garant staat voor een kwalitatieve dienstverlening. De korte communicatielijnen en hun degelijke aanpak hebben geleid tot duidelijke afspraken die altijd worden nagekomen en de geleverde producten zijn van hoge kwaliteit. De bereidheid van Burnex om met de bakkerij mee te denken tijdens het hele project onderstreept de waarde van onze samenwerking.” Arjan van der Eijk, die ook nog winkels heeft in Bergambacht en Gouda, heeft al een grote stap gezet met de implementatie van de nieuwe ovens en de koeler. Nu is het cruciaal om het proces verder te optimaliseren en zo efficiënt mogelijk in te richten. “Hoewel er al 1,5 uur aan tijdsbesparing is gerealiseerd, geloof ik dat er nog ruimte is voor verdere verbetering. Het proces staat nog in de kinderschoenen en we zijn bezig om de beste manier van bakken te ontdekken. De volgende stappen zijn het stroomlijnen van het proces en het heroverwegen van de werktijden. Ik voel nu al dat dat gaat lukken. Ik ben me bewust van het belang om de veranderingen geleidelijk door te voeren, zodat de consument er weinig van merkt. Op termijn hoop ik mijn bakkers bijvoorbeeld om de zaterdag vrij te kunnen geven, waardoor het aantrekkelijker wordt om bij ons te blijven werken.” Meer informatie: Burnex Group B.V. Tel. +31 (0)30 6868222 www.burnex.eu Arjan van der Eijk, de Echte Bakker Tel. +31 (0)182 501208 info@arjanvandereijk.nl www.eijk.echtebakker.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4