Previous Page  42 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 42 / 44 Next Page
Page Background

P

A K K R A C H T

N R

4 2 0 1 6

42

T

O P T A L E N T

MEAT PERFECT IS EEN AFSTUDEERPROJECT

VAN KENNETH BAUMEISTER. DE 24-JARIGE ZIT

IN HET AFSTUDEERJAAR VAN DE OPLEIDING

FOOD DESIGN & INNOVATION AAN DE HAS

HOGESCHOOL IN ‘S-HERTOGENBOSCH EN

HEEFT ALS AFSTUDEERRICHTING GEKOZEN

VOOR FOOD PACKAGING.

Zijn interesse voor verpakkingen is ontstaan tijdens de dagelijkse boodschappen, waarbij hij tot de

conclusie kwam dat bijna alles wel is verpakt en dat de verpakking vaak de reden is voor een aan-

koop. Sindsdien is een bezoek aan de supermarkt niet langer gewoon boodschappen doen, maar

eerder een ontdekkingstocht naar nieuwe en verrassende verpakkingen. Het mooie aan verpakkin-

gen is voor Kenneth de mogelijkheid om echt iets toe te voegen aan een product en daarmee een

totaalconcept te creëren.

IDEE

Zijn idee voor Meat Perfect is ontstaan vanuit een eigen frustratie, namelijk het probleem van het

biefstuk bakken. De biefstuk is of te gaar of juist te rauw, kortom nooit 100 procent perfect. Dat

moet toch veel makkelijker kunnen? Het doel was dan ook om ervoor te zorgen dat iedereen altijd

de perfecte biefstuk kan bereiden, zonder enige kans op falen.

PERFECTE BIEFSTUK

Er is gekeken naar wat de perfecte biefstuk eigenlijk is en hoe dit resultaat bereikt kan worden op

een feilloze manier. Geïnspireerd op het professionele sous vide koken is hier Meat Perfect uitge-

komen. Door de biefstuk te verpakken in een vacuümzak die bestand is tegen 115° C kan iedereen

thuis een sous vide omgeving creëren met behulp van een waterkoker en een pan. De biefstuk

wordt in het zakje in een pan gelegd, waarna er pas gekookt water uit de waterkoker wordt opge-

goten. De deksel erop en een tijdje wachten maar. Tijdens deze periode gaart de biefstuk, zodat de

biefstuk daarna alleen nog maar gebruind hoeft te worden in een gloeiend hete pan met boter.

Deze bereidingswijze is tevens door te voeren naar andere vleessoorten zoals bijvoorbeeld gevo-

gelte, zodat een kipfilet altijd lekker sappig blijft.

De secundaire verpakking heeft zowel een autolockbodem als bovensluiting. Wordt de biefstuk in

het doosje geschoven dan kan deze er niet meer uit. De verpakking sluit zich dus zelf.

Een verduidelijkend filmpje van het bereidingsproces is te vinden op

www.meatperfect.com

.

Meer informatie:

www.meatperfect.com

, tel. 06-47110582

ALTIJD DE PERFECTE BIEFSTUK

MEAT PERFECT