Slagersvak Nr1-2021 Online

s l a g e r s v a k n r 1 2 0 2 1 23 BELANGRIJK IN DE SLAGERSBRANCHE “Elk pand is geschikt voor een installatie”, weet Mol. “Of het nu gaat om airconditioning, wandmeubels of Dry Age-kasten. Bij een verbouwing of aanpassing van de slagerij kijken we wat het beste past bij de uitstraling van het pand. Vervolgens maken we een ontwerp en overleggen we met de klant of de interieurbouwer. Onze ervaring is dat slagerijen één aanspreekpunt willen hebben voor al hun koel- en klimaattechniek. Daarnaast bespreken we met klanten altijd de verschillende synthetische en natuurlijke koudemiddelen, zoals co2, propaan en glycol. Plus de subsidiemogelijkheden die er vaak zijn.” Vroom: “Koeltechniek is heel belangrijk in de slagersbranche. Eén dag geen koeling betekent dat je alles kunt weggooien. Dat geldt al helemaal voor vlees, vis en zuivel. De eisen voor koelmeubilair worden steeds hoger. Een stuk kwaliteit is heel belangrijk, maar je moet er tevens voor zorgen dat je als slager alles open en eerlijk kunt vertellen. Is de temperatuur constant, zijn er geen meetfouten, hoe is het licht en wat zijn de gevolgen van al deze factoren voor het vlees in de vitrine? Daarover moet je transparant kunnen zijn, want de consument wordt steeds kritischer. Die wil de garantie dat het betrouwbaar is wat hij of zij eet. Dankzij onze meubelen kunnen slagers die garanties afgeven.” PREVENTIEF ONDERHOUD D.I. Koeltechniek ‘wil gewoon een goed product afleveren’. “We doen het goed, of we doen het niet”, stelt Mol. “We staan voor een bepaalde kwaliteit. We blijven verantwoordelijk voor de installaties die we neergezet hebben. Dat betekent dus ook dat we elk jaar preventief onderhoud uitvoeren. Dit zorgt voor een betere continuïteit en een langere levensduur van de installatie. Afhankelijk van de installatie geven we ook een advies af over de koudemiddelen die gebruikt worden: synthetisch of natuurlijk? Wij beschikken over jarenlange ervaring en weten dus welk koudemiddel het beste is. In geval van storing kunnen we op afstand meekijken en zien wat het probleem is. Soms kan het simpel worden verholpen en anders rijden onze monteurs meteen naar de klant, want geen koeling is geen optie.” Een klant koopt volgens Vroom ook niet alleen een nieuwe toonbank of koelcel, maar een ‘servicepakket’ waarmee hij of zij jaren vooruit kan. “Onderhoud is daar slechts een onderdeel van.. Daarnaast doet een slager vaak een aanschaf met het oog op een toekomstige overdracht van zijn zaak. Daarnaast denken we mee in routing, verlichtingskleuren en het lichtplan. Het is altijd een samenspel van meubels en verlichting op de locatie. Door D.I. Koeltechniek wordt over alles nagedacht en meegedacht.” Mol zegt tot slot: “Toonbanken moeten twintig tot 25 jaar meegaan. Als je er netjes mee omgaat, dan kan dat. Je wil gewoon dat ze lang meegaan.” Meer informatie: D.I. Koeltechniek Tel. +31 (0)341-356 741, info@dekkerinternational.nl | www.di-koeltechniek.nl WIE IS D.I. KOELTECHNIEK? D.I. Koeltechniek werd in 1997 opgericht door Han Dekker. Sinds 1 januari 2011 is een VOF gevormd met Jan Willem Mol, die al jarenlang werkzaam was bij het bedrijf. D.I. Koeltechniek kent een jong en dynamisch team van monteurs die jarenlange ervaring hebben op het gebied van professionele koel- en vriessystemen voor de verschillende sectoren in de voedingsmiddelenbranche. D.I. Koeltechniek werkt voor opdrachtgevers in de voedingsmiddelenindustrie, vleessector, horeca, groothandel, industrie en overheid en wordt daarnaast regelmatig ingezet door andere servicebedrijven. Het bedrijf is STEK-erkend en PED- gecertificeerd en gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, repareren en onderhouden van koeltechnische installaties. ▲ Jan Willem Mol (D.I. Koeltechniek), Henk Vroom en Yildun de Winter (beiden Viessmann Refrigeration). Toekomstgericht: Koelmachine met een natuurlijk koudemiddel. D.I. Koeltechniek: uw aanspreekpunt voor al uw koelingen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4