Slagersvak Nr1-2021 Online
s l a g e r s v a k n r 1 2 0 2 1 3 Martijn Schwillens Hoofdredacteur vaktijdschrift SlagersVak m.schwillens@gpmedia.nl C o l o f o n e n D e V i s i e Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.slagersvak.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Martijn Schwillens (hoofdredacteur) m.schwillens@gpmedia.nl Sabine Weller (redacteur) s.weller@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Kevin Peeters k.peeters@gpmedia.nl Emiel Bruning e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2021 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. SlagersVak besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. De Visie Ik reed onlangs voor een afspraak bij de Slagersvakopleiding naar Houten. Onderweg luisterde ik op Radio 1 naar een debat tussen jongeren die op een verkiesbare plek stonden bij één van de deelnemende partijen aan de recent gehouden Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Ik schrok van het dedain waarmee de jongeren aan de linkerkant van het spectrum over de industrie en de vleessector spraken. “Als we het aan de markt overlaten, wonen we over twintig jaar in een land waar fossiele brandstoffen nog steeds de norm zijn en waar de plastic soep door onze rivieren zal drijven”, bepleitte een jonge vrouw. “Als we de veestapel niet halveren, halen we nooit de klimaatdoelen”, zei een ander. Want wie vlees eet, wil de wereld kapot. Blijkbaar. Ik schrok. Niet van het geschetste beeld, maar vooral van hoe door (teveel) jongeren tegen ons land wordt aangekeken. Gelukkig herken ik dat niet. Een dag eerder was ik namelijk nog bij een fabrikant van vleesver- pakkingen geweest. Verpakkingen die uit één materiaal worden vervaardigd en die voor 100% te recyclen zijn. Zoals ik bijna wekelijks bij kleine en grotere vleesverwerkers binnenloop die 100% van het dier weten te verwaarden. En ik ook met grote regelmaat bij veehouders kom die met veel liefde en ruimte hun vee grootbrengen voor een smakelijk stuk vlees op uw en mijn bord. Het enige wat in die stallen in ruimte wordt beperkt, is de vrijheid die de boer heeft om fatsoenlijk te kunnen ondernemen. Maar dat hoorde ik dan weer geen enkele jongere zeggen tijdens het radiodebat. Buiten de negatieve en suggestieve berichten in de dagbladen en in tv- en radioprogramma’s is er gelukkig ook nog een parallelle werkelijkheid die minder aandacht krijgt: ruim 95% van alle Nederlanders eet ‘gewoon’ vlees 1 . En daar liggen uw kansen. In tegenstelling tot de supermarkt hoeft u zich niet te verdedigen voor plofkippen of varkensflats. U levert simpelweg een goed, eerlijk en lekker product. Kwaliteitsvlees, afkomstig van leveranciers die een zorgvuldige keuze maken bij Nederlandse en Belgische boeren, die -feit- de meest innovatieve agrarische sector ter wereld vertegenwoordigen. Of vlees dat u wellicht zelf direct hebt ingekocht bij een veehouderij of kippenboerderij uit de buurt. Zodat u niet alleen bijdraagt aan een kortere keten, maar ook nog eens een lokaal product kunt voorschotelen bij de klant. U voldoet aan een vraag. Ben trots. Veel leesplezier met een nieuwe uitgave van vaktijdschrift SlagersVak. “RUIM 95% VAN ALLE NEDERLANDERS EET ‘GEWOON’ VLEES. EN DAAR LIGGEN UW KANSEN. IN TEGENSTELLING TOT DE SUPERMARKT HOEFT U ZICH NIET TE VERDEDIGEN VOOR PLOFKIPPEN OF VARKENSFLATS. U LEVERT SIMPELWEG EEN EERLIJK EN LEKKER PRODUCT” slagersvak TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (2590-082X) Vaktijdschrift voor de totale slagersbranche|April 2020 | 2e jaargang no. 1 | Prijs € 10,50 Special HYGIËNE EN VOEDSELVEILIGHEID COVERSTORY D.I. KOELTECHNIEK ‘KOELTECHNIEK IS HEEL BELANGRIJK IN DE SLAGERSBRANCHE. WIJ VERZORGEN DAAROM DE INSTALLATIE VAN A TOT Z’ 1 Blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder 2.100 Nederlanders door Zest Marketing in opdracht van The Pig Story.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4