Slagersvak nr 1-2022 Online

S l a g e r s V a k n r 1 2 0 2 2 23 VersTrade. Het vlees van Bio Goat Meat is ook nog eens biologisch, dus de herkomst is bekend. Ik herken bij al onze klanten dat dierenwelzijn en een eerlijk product belangrijke aankoopafwegingen. En dankzij de korte keten garanderen we ook nog eens een kleine footprint.” VINDBAARHEID 100% biologisch, 100% gezond. Roel van ’t Foort van Bio Goat Meat geeft aan dat geitenvlees een zeer smaakvol vleesproduct is. “Het is jong vlees dus het heeft een redelijk neutrale smaak. Voor de oudere dieren geldt dat het vlees wat meer structuur en smaak van zichzelf heeft. Voordeel is dat koks en slagers er prima in slagen om hun eigen touch mee te geven aan het product als ze dat willen. De smaak zit ergens tussen rund en ree in. Het is erg mals vlees. In principe hoef je er alleen maar peper en zout aan toe te voegen, zodat de scherpe smaak van de geit behouden blijft”, zegt hij. Van der Plas: “Het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd op de vindbaarheid op internet. Mensen die op zoek zijn naar geitenvlees komen bij de webshop van JP Puurvlees uit. Onze afnemers komen uit heel Nederland en Vlaanderen. Doordat wij het productassortiment van geitenvlees flink hebben uitgebreid, hebben wij het aantal klanten ook zien groeien. Dat trok blijkbaar de aandacht. Door de tijdelijke sluiting van de horeca zakte de verkoop wat in, maar we zien nu alweer een toename in het aantal verkopen. Ook slagerijen die eens wat anders willen bieden dan het gangbare productgamma, zie je steeds vaker geiten- en bokkenvlees bestellen.” KORTE KETEN Muhanad Alsalhi is mede-eigenaar vanVers & Fijn énVersTrade. Als logistiek dienstverlener en uitbater van het online foodplatform herkent hij een trend bij zowel consumenten als de zakelijke markt, zoals (biologische) slagerijen, versspeciaalzaken, zorginstellingen, horeca en retail. “Iedereen wil én kan tegenwoordig direct bij de fabrikant bestellen. Steeds meer partijen maken gebruik van de digitale snelweg (internet) om bij de bron te kunnen bestellen. Mensen willen de tussenschakel ertussenuit. Er is behoefte aan korte lijnen. De consument wil weten waar zijn voedsel vandaan komt. Eten dat traceerbaar is tot aan de boer waar het vlees op je bord vandaan komt. Dat maakt deze samenwerking uniek.” Elk stuk geit of bok is te herleiden naar de boerderijen in Nederland waar het is afgemest, verzekert Alting. “Voedselveiligheid en traceerbaarheid zijn extra elementen die zorgen voor een extreem duurzaam vleesproduct. Ons geitenvlees is relatief duur, want ze worden biologisch afgemest, met voer dat twee keer zo duur is als gangbaar veevoeder. Bio kent bijna geen bijproducten, wat ons vlees extra bijzonder maakt. De prijs is het dubbele van rundvlees. Een echt premium product dus”, benadrukt hij. PIONIERSWERK Van der Plas: “Klanten zijn bereid die duurdere prijs te betalen. Biologisch is heel herkenbaar. Mensen snappen dat er meer betaald voor moet worden als vlees op een duurzame, biologische manier gefokt, geslacht en gekeurd wordt. Zodoende is het een specifieke klantengroep die geitenvlees eet. Ik grap altijd: ‘Je moet niet altijd de bon willen zien als je uit eten gaat of groots inkoopt bij de slager.’ Maar de consument die normaal ook kalfs- en lamsvlees eet in een restaurant of koopt bij een slagerij, schrikt niet van de prijs voor geitenvlees. Het is een ideaal stuk vlees om als (thuis)kok mee aan de slag te gaan.” Muhanad Alsalhi: “De reis die het product doormaakt, van de geitenhoeder tot op het bord, dat is wat dit vlees zo uniek maakt. De korte keten spreekt aan.” Van ’t Foort besluit: “Het is pionierswerk, maar we krijgen steeds meer voet aan de grond. Dankzij JP Puurvlees en VersTrade is de zakelijke markt steeds meer bereid om het vlees van onze bokjes en geiten af te nemen en via Vers & Fijn wordt ook de consument prima bediend. Logisch, want het is ook echt een smaakvol product!” Meer informatie: JP Puurvlees Tel +31 (0)6-5108 5943 info@jppuurvlees.nl www.jppuurvlees.nl Roel van ’t Foort van Bio Goat Meat overhandigt een jong bokje aan Jaap van der Plas van JPP Puurvlees ▼ ▲ V.l.n.r.: Muhanad Alsalhi (VersTrade en Vers & Fijn), Jaap van der Plas (JP Puurvlees) en Roel van ’t Foort en Heini Alting van Bio Goat Meat Coöperatie Bio Goat Meat Tel. +31 (0)6-2153 1090 info@biogoatmeat.nl www.biogoatmeat.nl VersTrade Tel. +31 (0)30-227 0563 klantenservice@verstrade.nl www.verstrade.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4