Slagersvak nr 1-2022 Online

S l a g e r s V a k n r 1 2 0 2 2 4 I n h o u d P. 10 INTERVIEW JEROEN JANSEN Rondom de jaarwisseling deelde Jeroen Jansen, eigenaar van de Sneeker Vleeshandel en Jansen Vleesproductie Wolvega, de trots op zijn bedrijf via een bericht op LinkedIn . Hij plaatste het in 2021 behaalde succes in perspectief met de situatie acht jaar eerder, toen een grote retailklant afhaakte en het bedrijf flink moest afslanken. “Er viel toen 40 à 45 procent van de totale omzet in één klap weg. Inmiddels zitten we weer op het niveau van toen, maar met een vele bredere klantenkring en veel minder risico’s”, vertelt Jansen. P. 16 CASESTUDY MKN BIJ KEURSLAGERIJ BOENDERS Keurslagerij Boenders in Eibergen is een begrip in de Achterhoek. Eigen worsten, vleeswaren, verschillende stamppotten en kant-en-klaarmaaltijden lokken de consument uit de Gelderse regio naar de slagerij van Gerwin Starink, die sinds een kleine vijf jaar in zijn atelier werkt met een tweetal FlexiCombi CombiSteamers en een FlexiChef van het Duitse kwaliteitsmerk Maschinenfabrik Kurt Neubauer (MKN). “We werken sinds de komst van deze machines veel sneller en netter. Bovendien zijn de maaltijden en producten ook enorm goed en smaakvol”, vertelt Starink. P. 18 REPORTAGE RETAIL EQUIPMENT EUROPE Slagerijen, versspeciaalzaken en supermarkten die op zoek zijn naar betrouwbare, gereviseerde slagerijmachines kunnen sinds vorig jaar terecht bij Retail Equipment Europe (kortweg REE). Het bedrijf uit Steenwijk heeft ruim 3.500 machines en weegschalen van uitsluitend A-merken op voorraad. “Het gaat om machines die afkomstig zijn van een grote retailketen en door ons als één grote partij worden opgekocht. Al deze machines zijn door ons gereviseerd en worden voor een zeer haalbare prijs aangeboden aan slagerijen en delicatessewinkels, maar bijvoorbeeld ook andere supermarkten”, vertelt eigenaar Caspar Hermeler van REE. 10 P. 22 COVERSTORY JP PUURVLEES, BIO GOAT MEAT EN VERSTRADE Een premium product, een korte keten en minimale vervoersbewegingen. De wijze waarop Bio Goat Meat, JP Puurvlees en online foodmarktplaats VersTrade de handen ineen hebben geslagen, is het schoolvoorbeeld van een samenwerking die op allerlei gebieden een meerwaarde bieden voor consumenten, slagerijen en foodprofessionals die op zoek zijn naar een onderscheidend stuk vlees, in dit geval geiten- en bokkenvlees. “Het is pionierswerk, maar wel dankbaar. Door de korte reis (lees: kleine footprint) van het product en het biologische karakter willen steeds meer slagers geiten- en bokkenvlees uitproberen”, stelt Jaap van der Plas van JP Puurvlees. 16 22

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4