Slagersvak nr 1 2023

SLAGERSVAK NR 1 2023 17 vogels van buiten op onze akkers krijgen en zodoende voorkomen dat onze kalkoenen vogelgriep krijgen. Al hopen we, zoals de gehele sector, dat snel vaccins worden toegelaten.” EIGEN SLACHTFACILITEIT “Slagers zijn gewend om rund, varkens en kip, en vaak ook hun lamsvlees, in te kopen bij duurzame veehouders of lokale boeren. “Kalkoenvlees neemt nergens meters toonbank in, maar het voegt wel écht iets toe aan je assortiment”, weet Ruud. “Gelukkig zien we dat steeds meer slagers kalkoenvlees en -vleeswaren aanbieden, omdat het gewoon een lekker, gezond en dus een ideaal product is om je mee te onderscheiden. Corona heeft slagers geleerd dat een onderscheidend, kwalitatief hoogwaardig vleesconcept bijdraagt aan een blijvend consumentenpubliek, dat slagers als enige alternatief ziet voor de horeca.” Wat De Sjroete Farm verder uniek maakt, is dat de slacht volledig voor eigen rekening wordt genomen. “Voorheen slachtten we net over de grens in Duitsland en werd een deel door een slager uitgebeend. Nu doen we alles zelf. Daarmee is de keten dus gesloten en onze CO2-footprint heel minimaal geworden”, verzekert Ruud. “Alle erkenningen en certificaten zijn binnen. De kalkoen gaat dus pas van het bedrijf af als het geslacht is. Onze volgende uitdaging wordt een vierkantverwaarding van het hele dier, want onze vleugels en drumsticks gaan nu nog de reguliere markt in. Overigens gaat het vervoer naar slagers en groothandels via onze eigen koelauto, die wordt bestuurd door gepensioneerde chauffeurs die graag nog willen doorwerken na hun 67ste. Ook op dat vlak zijn we dus een zeer duurzaam bedrijf”, zegt Ruud lachend. Sabrina zegt tot slot: “Inmiddels hebben we tientallen afnemende slagers die ons verhaal kunnen en willen vertellen, waardoor we een gezonde groei doormaken. Ook lekker duurzaam dus!” Meer informatie: De Sjroete Farm Tel. +31 (0)6-5570 0646 info@desjroetefarm.nl www.desjroetefarm.nl Sabrina en Ruud Bos

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4