Slagersvak nr 1 2023

SLAGERSVAK NR 1 2023 23 DRIE GENERATIES BIJ FOODIMPULS Met José Lenes-Haarsma heeft de derde generatie zijn intrede gemaakt bij Foodimpuls. Wim Haarsma en Bert Haarsma blijven ook nog betrokken bij het familiebedrijf. “In tegenstelling tot de start in 1965 is de foodsector een stuk internationaler geworden. Consumenten werden tijdens hun vakantie met andere gedrags- en eetculturen geconfronteerd. Dat wilden ze thuis ook meemaken. Onze groothandel sprong daar snel op in. Naast de puur-Hollandse vleeswaren en vleesproducten konden we daarom ook exquise levensmiddelen uit Italië en Spanje in ons assortiment opnemen”, aldus Wim. Zijn broer Bert vult aan: “Internet heeft de wereld een stuk toegankelijker gemaakt. De consument wordt constant geprikkeld met de heerlijkste recepten. Een proces dat niet te keren is, alleen maar zal toenemen en waar je als groothandel een antwoord op moet kunnen geven. Ook dat is een omvangrijke taak voor de toekomst. Wij zien dat merkproducten in dat proces een steeds grotere rol gaan spelen. Met ‘de smaak van Haarsma’ willen wij die producten onder de merkparaplu Foodimpuls aan onze klanten aanbieden, zodat zij – op hun beurt – de consument het allerbeste kunnen verkopen.” totaalconcept. Als slagers een volgende stap willen maken en zich door wensen te ontwikkelen tot een complete foodstore, dan is Foodimpuls voor hen de ideale samenwerkingspartner. Je kunt je natuurlijk richten op traditionele vleeseters, maar de nieuwe generatie kijkt anders naar vlees. Daar moet je op inspelen. Je kunt prima een heerlijke maaltijd of een fijne salade maken met oesterzwammen of andere lekkere eiwitrijke ingrediënten erin. Vleesvervangers zijn bedoeld om vlees na te maken, maar in werkelijkheid zijn ze meestal niet gezonder.” ‘EIGEN KOERS VAREN’ Foodimpuls beschikt over twee locaties: Heerenveen en Ede. “Doordat we nu ook een vestiging in Ede hebben, kunnen we de regio’s nog beter bedienen. Dat betekent concreet dat we dichterbij de klant staan en hem of haar dus nog sneller kunnen ontzorgen. We zien daar mooie kansen voor Foodimpuls”, legt José uit. “De overname van Verscentrum Ede was de aanleiding voor de herijking en de lancering van een nieuwe merknaam en huisstijl. Het karakteristieke en de kwaliteit van Haarsma blijven echter overeind. In die zin verandert er niets. We blijven onze eigen koers varen, maar kunnen nu nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten.” Meer informatie: Foodimpuls (de smaak van Haarsma) Tel. +31 (0)513-623 945 | info@foodimpuls.nl | www.foodimpuls.nl Bert Haarsma Wim Haarsma

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4